Äripäev • 18. november 2018 kell 13:00

Raadiohommikus: valitsuskriisist ja investeerimispeost

Vabariigi Valitsuse juubeliistung ja pidulik aktus.   Foto: Liis Treimann

Mis saab Jüri Ratase juhitavast valitsusest ja kuidas mõjutavad pinged järgmisi poliitilisi otsuseid ning kevadisi valimisi, räägime esmaspäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis politoloog Tõnis Saartsiga.

Teeme ka kokkuvõtte laupäeval Kultuurikatlasse täismaja ehk pool tuhat inimest meelitanud investeerimiskonverentsist Tark Raha 2018. Kas investeerimismaailma spetsialistide arvates hingab uus kriis meile juba kuklasse, sellest räägib konverentsi väisanud Äripäeva börsitoimetaja Indrek Mäe.

Stuudiosse tuleb ka advokaadibüroo Triniti advokaat Maarja Pild, kes räägib ajakirjanike kohtusse kaebamisest ja sellest, millist mõju võib see avaldada sõnavabadusele.

Hommikuprogrammi juhivad Birjo Must ja Kaspar Allik.

Päev jätkub nelja saatega:

11.00–12.00 „Äripäeva eetris“. Põhiteema on valitsuskriis. Ajakirjanikud Eliisa Matsalu, Jaanus Vogelberg ja Aivar Hundimägi analüüsivad, mis võimalused on Ratasel peaministriametis jätkata ning milline koalitsioon tekiks valitsuse kukkudes. Lisaks räägime saates energeetikast ja sotsiaalmaksu laest ning teistest päevakajalistest teemadest.

12.05-12.15 "Müügiminutid". Kas iga müügiorganisatsioon peaks täna mõtlema oma suurema miksi peale ühiskonnas. Kas müük sotsiaalses ettevõtluses on erinev? Mis paneb müüja silma särama? Kuidas MTÜ Uuskasutus juht Katriin Jüriska ennast heas energias hoiab? Saatejuht Urmas Kamdron.

13.00–14.00 „Tööstusuudised eetris“. Seekord keskendume tootmisele väljaspool Harjumaad. Saates lahkavad teemat Paide külje all tegutseva metallitööstuse Jalax ASi juhatuse liige Peeter Allik ja tegevjuht Tanel Press. Saadet juhib Harro Puusild.

15.00–16.00 „Lavajutud“. Tänased „Lavajutud“ on salvestatud majanduskonverentsil „Äriplaan 2019“. Saate esimeses pooles esineb transpordiplatvormi Taxify asutaja ning tegevjuht Markus Villig. 2018. aastal valis ajakiri Forbes Villigi Euroopa tehnoloogiasektori alla 30aastaste mõjukaimate persoonide hulka. Villigi sõnul vajab Euroopa noori ettevõtjaid, sest iga tööstusharu muutub järgmise kümne aasta jooksul tehnoloogiasektoriks. Teises saatepooles kõneleb tööstusettevõtte Harmet OÜ juht ja üks omanikke Toomas Kalev. Äripäeva tööstusettevõtete edetabelit troonivat Harmet OÜd iseloomustavad selged sihid, julged sammud ja võimekus kiirelt reageerida. Harmeti juhatuse esimehe Toomas Kalevi sõnul on ettevõte olnud kogu oma 26aastase tegevusaja jooksul pidevas arengus ja see on plaanis ka järgmistel aastatel.

Kuula raadiot otse SIIT.

Hetkel kuum