Äripäev • 21. november 2018 kell 7:21

Eesti Talleks sai Fakto Auto omanikuks

Aastal 2010 tähistas Fakto Auto 20. sünnipäeva, sel puhul avati Nissani ajaloolistest tippmudelitest näitus.  Foto: Andras Kralla

Renault' ja Dacia müügiõigust omava City Motorsi emaettevõte Eesti Talleks viis lõpuni müügitehingu, mille tulemusena omandas kõik Nissani edasimüüja Fakto Auto aktsiad.

Konkurentsiamet andis tehingule heakskiidu.

Eesti Talleksi juhatuse esimees Kaido Padar ütles, et hindab Fakto Auto suuromaniku Leho Siimseni kogemusi autoäris väga kõrgelt. „Eks iga läbirääkimine on emotsionaalne mõlemale poolele. Leho on olnud autoäris pea 30 aastat, meie soov on aga lähiaastatel konkurentsitihedas autoäris kasvada ja kanda kinnitada ning suurematel on selleks alati rohkem võimalusi. Vähem oluline polnud ostu puhul ka see, et otsisime väljundit Lasnamäele. Inimeste keskmine sissetulek suureneb. Peale korteri ostmist heidetakse pilk autole ja tahetakse midagi uut, miks mitte olla iga lasnamäelase esimene valik,“ teatas Padar pressiteate vahendusel.

Fakto Auto 2017. aasta käive oli 11,4 mln eurot, müüdi 495 autot ning töötajate arv küündis 50 inimeseni.

Äripäev kirjutas aasta tagasi, et Nissani edasimüüja Fakto Auto kasum langes 2016. aastal märkimisväärselt. „Fakto Autole oli 2016. aasta keeruline. Enimmüüdud mudelid ootavad uuendust, samal tõid konkurendid turule uuendatud mudelid. Seetõttu uute autode müügiarv võrreldes 2015. aastaga märgatavalt vähenenud,“ kirjutas ettevõte oma 2017. aasta tegevusaruandes.

Ka 2017. aasta oli Fakto Autole keeruline. "Enimmüüdud mudelid ootasid esimesel poolaastal värskendusi, samal ajal kui konkurendid tõid turule uudismudeleid," seisab aastaaruandes. Käive kahanes ja ettevõte oli 103 000 euroga kahjumis.

Hetkel kuum