Allan Rajavee • 29. november 2018 kell 12:56
Uudised
Ainult tellijale

Alkoholitootjate liit: kange alkoholi aktsiis Läti tasemele või vähemalt maksurahu

Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liidu tegevjuhi Triin Kutbergi sõnul proovib Reformierakond kirjutada ajalugu ümber ja maha salata, et Taavi Rõivase valitsuse kangele alkoholile kehtestatud aktsiisid algatasid piirikaubanduse Lätiga.   Foto: Andres Haabu

Kuigi praegu on alanud juba valimiste-eelne periood loodab Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liit, et hoolimata praegusest tasakaalutust debatist suudab märtsis ametisse astuv valitsuskabinet vaadata alkoholiaktsiisi küsimust tervikuna ja langetada kõigi osapoolte huve kaasav valik.

Äripäeva raadio hommikuprogrammis möönis liidu tegevjuht Triin Kutberg, et poliitikute vahel on aktsiisipoliitika debatt kujunenud kaevikusõjaks, kus ettevõtjate hääl ei kostu. „Poliitikute mälu on lühiajaline ja kõigest väest püütakse õigustada enda mineviku poliitikat,“ hindas Kutberg praegust arutelu. „Seejuures ei otsita lahendust suuremahulisele Läti piirikaubanduse probleemile.“ lisas ta.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum