Merit Pärnpuu • 13. veebruar 2019 kell 13:26

Vaarik: ärge võrrelge end Sõõrumaaga, vaid Süüria pagulasega

Näitleja Andrus Vaarik rääkis Gaselli Kongressil, et kapitalism on pannud meid tunnistama kasumiusku, mis sunnib meid end kogu aeg teistega võrdlema ja õnnetuna tundma.

„Kasumiusk paneb meid uskuma, et oleme õnnetud, et midagi oleks justkui kogu aeg puudu. Mina ei ole õnnetu, nagu see kasumiusk käsib,“ ütles armastatud näitleja Andrus Vaarik õnnest ja unistustest kõneldes.

Vaarik küsis, miks võrdleme end Urmas Sõõrumaa või Paris Hiltoniga, mitte Süüria pagulasega, kelle elu on meie omast sada korda hullem. „Oleme ikkagi Kungla rahvas kuldsel a'al…,“ tunneb Vaarik õnne ja rahulolu, et on sündinud just eestlasena.

"Ärge ostke oma lastele asju, ostke neile haridus. Alles siis nad mõistavad, mida maailmal tegelikult pakkuda on ja et peale säästude on veel midagi," rääkis ta.

Unistamine keelatud

Vaarik on endale unistamise ära keelanud. „Mind on paljust stressist päästnud see, et olen juba loomu poolest väga vilets unistaja. Olen andetu unistaja!“ tunnistas ta ja usub, et mõõdutundetu unistamine on üks kõige stressitekitavamaid tegevusi üldse.

Iseenesestki mõista ei ole õnn uus iPhone või uus auto, ütleb Vaarik, vaid pealtnäha lihtsad asjad, nagu väike pidu sõpradega, lapse esimene tunnistus või hea seks. „Kõik, mis on raha eest saadud, on odavalt saadud,“ lausus Vaarik.

Vaarik leiab, et temast on saanud täitsa korralik näitleja tänu sellele, et ta nooruses endale üldse ei meeldinud. Teater oli tema jaoks koht, kus ta sai ennast täiesti elimineerida. „Mida me kõik tahame on tunnustus, kiitus, pai. Ja millegi muu eest mul lootust kiita saada polnud,“ rääkis ta. „Mulle on osaks saanud suurim õnn, mida inimest saab tabada – mul õnnestus oma ainsast hobist teha elukutse!“

Hetkel kuum