Jaroslav Tavgen • 4. märts 2019 kell 14:37

Valitsus oli nagu elevant nõuderiiulil, lõhkus kõik

Oleg Ossinovski sõnul on riiki majanduses liiga palju. Ta avaldas lootust, et uus valitsus hakkab seda ümber tegema.  Foto: Andras Kralla

Valimised näitavad selgelt, et rahvas soovib eraomandust ja turumajandust ning on vastu riigistamisele ja riigi sekkumisele kodanike asjadesse, ütles Skinest Grupi juht Oleg Ossinovski.

„Minu kaaskodanikud on tüdinud olukorrast, kus riik võtab neilt maksuraha ja jaotab seda pärast ringi oma äranägemise järgi. Inimesed soovivad ise käsutada oma raha ja ei soovi, et majandus sõltuks valitsusest, ametnikest ja riigiettevõtetest,“ lisas ettevõtja.

Samuti avaldas ta lootust, et tulevase valitsuse majandusprogrammis on kesksel kohal erastamine ja riigi väljumine valdkondadest, kus turumajandus toimib.

Küsimuse peale, missugust koalitsiooni ta sooviks näha, vastas Ossinovski: „See pole üldse minu asi: nii nagu kokku lepivad, nii lepivad. Ma lihtsalt loodan, et valitsus asub vaba turgu taastama, kuna viimase nelja aasta jooksul on astutud pikk samm tagasi.“

„Meil on kadunud konkurents energeetikas,“ alustas ta loetelu. „Enam ei ole meil sellist energeetikaturgu, mille me 20 aastat tagasi lõime. Hävitatud on konkurents raudteel, täna on ainult üks riiklik vedaja ja rohkem mitte kedagi. Riik veab inimesi bussides ja rongides. Riik parandab vaguneid ja vedureid. Riik veab kaubakoguseid. Riik toodab elektrit. Riik lennutab inimesi. Oleks et nad siis veaksid meid nii nagu Rootsis…“

„Riiki on majanduses lihtsalt liiga palju,“ võttis Skinest Grupi juht oma jutu kokku. "Riik oleks justkui elevant nõuderiiulil kõik ära lõhkunud. See on tavaline lugu. Kuid ma loodan, et kriitiline mass rahulolematust sellise poliitikaga on juba saavutatud ning riik on nüüdsest sunnitud sellega tegelema,“ ütles Ossinovski lõpetuseks.

Hetkel kuum