Äripäev • 28. märts 2019 kell 9:11

Rootsi kahtlustab Swedbanki kelmuses

Swedbanki kahtlustatakse avalikkuse petmises.  Foto: Andras Kralla

Avaldused, millega Swedbank veebruaris avalikkust rahustada püüdis ja rahapesukahtlusi tõrjus, võivad võrduda avalikkuse petmise ja kelmusena.

Pärast kolmapäeval Swedbanki kontoris tehtud läbiotsimist teatas Rootsi majanduskuritegude uurimise büroo, et laiendab panga uurimist seniselt siseinfo lekkelt ka kelmusele. "Olemasolev teave jätab mulje, et Swedbank levitas eksitavat infot rahapesukahtluste kohta Baltikumis," vahendas Reuters büroo teadet.

Eile hoogu juurde saanud skandaali järel ja tänase aktsionäride üldkoosoleku eel on Swedbanki aktsia hind börsil langenud veel 3,9 protsenti.

Swedbanki suuruselt viies aktsionär AMF teatas täna, et ei kavatse nõustuda aktsionäride koosolekul panga tegevjuhi Birgitte Bonneseni vabastamisega kriminaalsest vastutusest möödunud majandusaasta tegevuse eest.

"Pärast eilseid sündmuseid ja majanduskuritegude uurimise büroo teadet, et panka kahtlustatakse tõsistes kuritegudes, oleme jõudnud järeldusele, et tegevjuhti kriminaalsest vastutusest ei vabastata," teatas AMF.

AMFile kuulub pangas 4,4protsendiline osalus. Ettevõte teatas, et nad hääletavad panga nõukogu vastutusest vabastamise poolt.

Hetkel kuum