Anu Jõgi • 17. aprill 2019 kell 11:39

Juhti vahetanud Citycon tammub paigal

Rocca al Mare kaubanduskeskus Tallinnas  Foto: Andres Haabu

Eestis Rocca al Mare ja Kristiine keskust omava Soome Cityconi tulemus püsis eelmise aasta tasemel, kirjutas Kauppalehti. Uus ameeriklasest juht lubab kinnisvarafirma seisu tugevdada.

Kinnisvarainvesteeringufirma Cityconi netoüüritulu püsis esimeses kvartalis eelmise aasta tasemel, üüritulu kogunes 53,6 miljonit eelmise aasta 53,3 miljoni asemel.

„Külastajate hulk püsis kõrgel tasemel ja näeme suurt tulevikku nn specialty leasing’ul – ärimudelil, milles sisaldub nii üldiste piirkondade üür kui ka meediamüük,“ rääkis jaanuaris ettevõtte juhtimise üle võtnud ameeriklane F. Scott Ball pressiteate vahendusel.

Ettevõtte tegevuskasum püsis eelmise aasta tasemel 47,7 miljoni euro juures.

Balli sõnul on ettevõtte esmane ülesanne oma seisu tugevdada. „Peame praegu müügiläbirääkimisi mõne teisejärgulise kaubanduskeskuse võimaliku müügi teemal. Selles kvartalis leppisime kokku Soome Columbuse kaubanduskeskuse kõrval paikneva krundi müügi. Meie eesmärk on omada mitmekesiseid arenevates linnapiirkondades paiknevaid kaubanduskeskusi, mis asuvad heade transpordiühenduste lähedal,“ andis Ball pressiteates teada.

Citycon tegi kuu aega tagasi tagurpidi aktsiaspliti, kus viis aktsiat ühendati üheks aktsiaks.

Ettevõtte tegevjuhina alustas jaanuaris F. Scott Ball, kes vahetas välja 2011. aastast peale Cityconi juhtinud Marcel Kokkeeli.

Muutused ka Eestis

Ka Eestis said Cityconile kuuluvad kaubanduskeskused aprillis uue juhi, kuna senine juht Helen Metsvaht asub tööle Soome ja Eesti üksuse kommertsdirektorina Cityconi peakontoris. Uus juht Linda Eichler alustas Cityconis tööd 2018. aastal kommunikatsiooni- ja turundusjuhina.

Cityconi kommertsdirektorina tööd alustava Helen Metsvahi valdusse kuuluvad edaspidi lisaks Eesti keskustele ka viis keskust Soomes. “Citycon keskendub oma keskuste edasiarendamisele, pannes rõhku just linnasüdamete tekkele. Lisaks kaubandusele on plaanis keskuste juurde rajada bürood, elukondlik kinnisvara, hotellid ja lisada avalikke teenuseid, mida oleme edukalt suutnud Soome parima kaubanduskeskuse Iso Omena näitel juba teha,” lisas kommertsdirektor Metsvaht.

Cityconi suuromanik Chaim Katzman on usinalt ettevõtte aktsiaid kokku ostnud, nii et tema osalus läheneb juba 50 protsendile, mille juures tuleb teistele aktsiaomanikele teha väljaostupakkumine, kirjutab Kauppalehti.

Citycon on Põhjamaade kaubanduskeskuste arendaja ja kinnisvara investeerimisfirma. Koos Kristiine keskuse ja Rocca al Mare kaubanduskeskusega omab ja opereerib Citycon kokku 41 kaubanduskeskust Soomes, Rootsis, Norras, Taanis ja Eestis.

Möödunud aastal kahanes poodide käive nii Kristiine keskuses kui ka Rocca al Mares, vastavalt 10 ja 2 protsenti. Külastuste arv vähenes Kristiine keskuses 8 protsenti ja Rocca al Mares 4 protsenti.

Hetkel kuum