Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kevadtuuled rattateedel ja börsiilmas

  Lõpuks on käes soojad ilmad, mistap on ka tuhanded jalgrattad talveunest üles aetud. Rivo Sarapik tegi sel puhul Äripäeva raadios juttu Eesti elektrirataste tootjast Ampler Bikesist ning räägib hommikul investor Madis Müüriga ühest konkreetsest investeeringust.Foto: Erik Prozes

  Lõpuks on käes soojad ilmad, mistap on ilmselgelt ka tuhanded jalgrattad talveunest üles aetud. Rivo Sarapik tegi sel puhul Äripäeva raadios juttu Eesti elektrirataste tootjast Ampler Bikesist ning räägib neljapäevases hommikusaates investor Madis Müüriga ühest konkreetsest investeeringust, mis on lisaks temale rõõmustanud veel sadu investoreid.

  Äripäeva ajakirjaniku Kaspar Allikuga teeme juttu aga kevadistest meeleoludest USA börsil, kus Standard & Poor's 500 ja Nasdaq uute rekorditeni rühkisid, samuti ettevõtete kvartalitulemustest – Coca-Cola ja Twitter tegid oodatust tublimaid tulemusi, selgumas on ka Microsoft ja Facebooki tulemused.
  Lisaks neile veel muud teemad meilt ja maailmast.
  Stuudios on saatejuht Madis Aesma ja uudistetoimetaja Liis Amor.
  11.00–12.00 "Luubi all". Räägime, kuidas võlg äripartnerid tülli ajas, Montenegro kinnisvaraskeemis olulist rolli mänginud Eesti firmast, kuidas algas aegade suurim maffiaprotsess, mismoodi prügipätid riigi nurka ajasid ja ohtliku oligarhi partneritele Eesti passe jaganud poliitikutest. Stuudios on uuriva toimetuse ajakirjanikud, saadet juhib Marge Väikenurm.
  12.00–13.00 "Fookuses: Euroopa Parlamendi valimised". Räägime sellest, miks on oluline nendel valimistel kindlasti hääletada ning milline on Eesti 6–7 saadiku roll 751liikmelises parlamendis.
  Veel tuleb juttu sellest, kuidas Euroopa saaks enda kätte võidelda juhtrolli maailmas ning milline roll on sel teekonnal teadus- ja arendustegevusel.
  Üle ega ümber ei saa me Euroopat lõhestavast paremäärmuslusest ning kahekiiruselise Euroopa tekkest. Muu hulgas heidame kiire pilgu kliimaprobleemidele, millega seotud protestid üha rohkem riikides hoogu koguvad.
  Külas on Keskerakonna nimekirjas Euroopa parlamenti kandideeriv Andrei Korobeinik ning Eesti 200 nimekirjas figureeriv Margus Tsahkna. Saadet juhib Indrek Mäe.
  13.00–14.00 "Ettevõtjad virtuaalkliinikus". Hiljuti avas oma virtuaalsed uksed Äripäeva uus terviseportaal, tööandjatele ja töötajatele suunatud patsiendi otsustustugi virtuaalkliinik.ee. Saates arutlevad Helmese töökeskkonnadisainer Kadi Saal ning virtuaalkliiniku koostööpartnerid, ASi Medicum juhatuse liige Tõnis Allik ja Minudoc.ee juht Tarmo Pihl tööandja ja ettevõtja võimaluste üle töötajate tervise edendamisel ja seeläbi ettevõtte edukuse tõstmisel. Otsime vastuseid küsimustele, kas ettevõtjaid karistatakse töötajate tervise edendamise eest ja kas tervisepaketid mõjuvad veel motivaatoritena ning tutvustame uusi põnevaid terviselahendusi Helmeses, Medicumis ja Minudoc.ee-s. Saadet juhib Tuuli Seinberg.
  15.00–16.00 "Kasvupinnas". Stuudios on tulevane maaeluminister Mart Järvik ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus. Saatejuht on Vahur Tõnissoo.
  Kuulake raadiot 92,4 MHz või otse siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Prognoositust leebem inflatsioon pani USA aktsiaturud hüppama
USA tarbijahinnaindeksi aastane kasv 8,5 protsendi võrra juulis oli täpselt see uudis, mida aktsiaturud eile ootasid, et hoogsalt tõusma hakata. Nasdaqil algas koguni pulliturg.
USA tarbijahinnaindeksi aastane kasv 8,5 protsendi võrra juulis oli täpselt see uudis, mida aktsiaturud eile ootasid, et hoogsalt tõusma hakata. Nasdaqil algas koguni pulliturg.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
LETA uudisteagentuuri tabas küberrünnak
Lätis on aasta jooksul registreeritud suurenenud küberrünnakute arv, möödunud nädalavahetusel katkestas rünnak Läti uudisteagentuuri LETA töö mitmeks tunniks, vahendab Läti ringhääling.
Lätis on aasta jooksul registreeritud suurenenud küberrünnakute arv, möödunud nädalavahetusel katkestas rünnak Läti uudisteagentuuri LETA töö mitmeks tunniks, vahendab Läti ringhääling.
Juunis tulnud maagaasist oli pool Venemaa päritolu Soome impordib endiselt Vene gaasi
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina edastas, et tänavu juunis oli üle poole imporditud maagaasist Venemaa päritolu, kuigi mais oli see osakaal vaid 17%.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina edastas, et tänavu juunis oli üle poole imporditud maagaasist Venemaa päritolu, kuigi mais oli see osakaal vaid 17%.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.