Kristjan Pruul • 22. mai 2019 kell 7:56

FT: Transferwise on Euroopa kalleim fintech

Taavet Hinrikuse (pildl) ja Kristo Käärmanni Transferwise'i viimane investorite kaasamine pälvis maailma meedias laia tähelepanu   Foto: Andras Kralla

Briti ärileht Financial Times tunnustab maksefirmat Transferwise viimase investorite kaasamise eest ning nimetab seda Euroopa kõige väärtuslikumaks finantstehnoloogia ettevõtteks.

Financial Times märgib, et tänu uutele osanikele ja asjaolule, et varasematel investoritel õnnestus nüüd soovi korral osakud maha müüa, väheneb ka surve ettevõte börsile viia.

Miks Transferwise uusi osanikke kaasas ja mida see ettevõtte töötajatele tähendas, saab lugeda SIIT.

Lisaks toob ärileht välja, et juhid Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann müüvad kuni viiendiku oma osalusest ning et ükski institutsionaalsetest investoritest oma aktsiatest loobuda ei soovinud. Juhtide müügiotsus võib aga tekitada mõtteid, kas nad ei arva, et ees ootavad raskemad ajad, lisab Financial Times.

Transferwise on oma turuväärtuse 18 kuuga enam kui kahekordistanud ning on üks vähestest püsivalt kasumis finantstehnoloogilistest ettevõtetest. Hinrikus ütles lehele, et kasumis püsimine on oluline juba selleks, et anda investoritele kindlust, et ettevõte ei pea iga aasta käima uut rahastust otsimas.

Reuters lisab, et tehingu järel antud intervjuus märkis Käärmann, et kaasatud investorid on nimekad organisatsioonid, mis sobivad hästi kokku ettevõtte praeguse kasvukursiga. Samuti pakkus tehingu õnnestumine kinnitust sellele, et ettevõte tegeleb millegi olulisega.

Ka tehnoloogiaettevõtete ja idufirmade käekäigule keskenduv väljaanne Techcrunch tõi esile asjaolu, et uus investorite kaasamine tähendab börsidebüüdi edasilükkumist. "Miks me peaks börsile minema?" küsis Hinrikus neilt ja lisas, et ettevõte on alles kasvufaasis ning neil pole ka otsest kapitalivajadust.

Hinrikus märkis, et näiteks Euroopa Liidu seadused muutusid eelmisel aastal Transferwise'ile oluliselt soodsamaks ning ootab sarnaseid muutusi ka Austraaliast.

Hetkel kuum