Artikkel

  Raadiohommikus: kui pika puuga lõi Kaljurand Ansipit?

  Marina KaljurandFoto: Andras Kralla

  Euroopa Parlamendi valimiste eelsed uuringud näitasid, et enim hääli kogub Marina Kaljurand. Kas see nii ka juhtus?

  Sellest ja kõigest muust Euroopa Parlamendi valimistega haakuvast räägime esmaspäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis.
  Lisaks räägime, kas VEB Fondi nõuete hüvitamine võiks toimuda Eesti Panga kasumist.
  Hommikuprogrammi juhivad Rivo Sarapik ja Aivar Hundimägi.
  Päev jätkub viie saatega:
  10.00-11.00 "Moest meeste moodi". Saates on külas Baltmani kollektsioonijuht-peadisainer Aivar Antonio Lätt, kes räägib, kuidas õigesti ülikonda puhastada, millised on nipid, mida tuleb tähele panna ülikonna puhastuse juures, miks ei või ühte ja sama ülikonda iga päev kanda ja kui tihti tuleks ülikond uue vastu välja vahetada. Saatejuht on Jana Vainola.
  11.00-12.00 "Kuum tool". Saate teemadeks on valitsuse majanduspoliitilised otsused ja TrasferWise'i uudise valguses Eesti idufirmade tervis ja töötajate motiveerimine. Külas on ettevõtjad Viljar Arakas ja Indrek Kasela. Saadet juhib Meelis Mandel.
  12.00-13.00 "Juhi jutud". Teeme kokkuvõtte Parim Juht 2019 konkursist ja räägime, mida hea juht peab oskama, õppima ja mis teemad on talle aktuaalsed. Saates on külas konkursi žürii liige Gunnar Toomemets, coach Raimo Ülavere ja juhtimiskonsultant Mait Raava. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  13.00-14.00 "Maksu- ja tolliamet annab nõu". Seekord fokusseerime vestluse metsandussektorile ning räägime, mis on peamised murekohad. Eelkõige peatume küsimusel, kas ümbrikupalk on sektoris tõsine probleem, mis teeb kogu olukorra segasemaks ning milline mõju on tööjõupuudusel töötajate leidmisel, eriti Lääne- ja Harjumaal.
  Saates on külas RMK metsakasvatuse talituse juhataja Toomas Väät ja MTA maksuauditi osakonna üksuse juht Airi Lepassar. Saatejuht on Priit Pokk. Saadet toetab maksu- ja tolliamet.
  15.00-16.00 "Lavajutud". Kiiresti muutuvad eluviisid sunnivad muutuma ka ettevõtjaid. Salvesti tooteportfell on koos klientide nõudmistega ajas palju arenenud. Enam ei räägita toodangu transpordist ainult koduturu kauplustesse, vaid ka sellest, et tarned peavad sama kindalt liikuma ka kaugematesse sihtkohtadesse – näiteks Ghanasse või Hong Kongi.
  Kuidas muutuva maailmaga toime tulla ja millised on uued väljakutsed? Räägib Salvesti logistika- ja ostujuht Kristo Raud. Esinemine on salvestatud Pärnu tarneahelakonverentsil.
  Kuula raadiot otse SIIT.
 • Hetkel kuum
Schenker Baltikumi juht: logistikasektoris on keerulised ajad alles ees
Tavapärane konkurents ja turureeglid ei pääse logistikas esile, sest ärikeskkonda suunatakse regulatiivselt väga jõuliselt, kirjutab Schenker Baltikumi peadirektor Janek Saareoks värskes Äripäeva Infopanga logistikasektori konkurentsiraportis ilmunud kommentaaris.
Tavapärane konkurents ja turureeglid ei pääse logistikas esile, sest ärikeskkonda suunatakse regulatiivselt väga jõuliselt, kirjutab Schenker Baltikumi peadirektor Janek Saareoks värskes Äripäeva Infopanga logistikasektori konkurentsiraportis ilmunud kommentaaris.
Peeter Koppel: ees võib oodata inflatsiooni teine laine
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel hoiatas Äripäeva raadio hommikuprogrammis teise inflatsioonilaine eest ning hindas, et kuigi energiahinnad on kindlasti üks oluline inflatsiooni komponent, siis päris juurpõhjusena seda vaatlema ei peaks.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Tööturul liigub võim taas tööandja kätte
LinkedIni statistika näitab, et üha vähem tööandjaid pakub töötajatele võimalust teha kaugtööd, vahendab veebisait Inc.com.
LinkedIni statistika näitab, et üha vähem tööandjaid pakub töötajatele võimalust teha kaugtööd, vahendab veebisait Inc.com.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.