• Jaga lugu:

  Karmide süüdistuste all tootja: vaatame, kui pikaks sõda läheb

  President Kersti Kaljulaid külastas hiljuti Harjumaa firmasid, sealhulgas M.V.Wooli, kus kohtus ettevõtte omaniku Mati Vetevooluga.Foto: Liis Treimann

  Euroopas puhkenud liseterioosipuhangus on süüdi Eesti tootja, viitab Euroopa Toiduohutusameti värske raport. Juba märtsis süüdistasid taanlased firmat M.V.Wool, mille omanik Mati Vetevool jääb endale kindlaks, et nemad süüdi ei ole.

  Küll aga nentis Vetevool, et paar kuud õhus olnud kahtlused andsid hoobi eksportimisele. “Väga raske on välja saata, sest terve Euroopa on täis pasundatud, et meie oleme süüdi,” ütles ta.
  Palju kaotanud
  Küsimusele, mitu klienti firma on kaotanud, Vetevool täpselt ei vastanud. “Ikka päris palju,” kostis ta. “Arvutame ja vaatame, kui pikaks sõda läheb, ja vastavalt sellele teeme otsuseid.”
  Samamoodi ei käinud Vetevool välja, milliseid summasid ettevõte kaotanud on. “Palju. Palju on palju,” sõnas ta, lubades numbrid tulevikus avalikustada.
  Vetevool ütles värske raporti valguses, et Prantsusmaal ja Taanis viidi kala laborisse valel temperatuuril. “Mul on tunne, et Prantsusmaa ja Taani varjavad seda Euroopa Liidu eest. Kui kaup on läinud valel temperatuuril laborisse, siis meie ei vastuta nende andmete eest, mis sealt välja tulevad.”
  Ta leiab, et käib kaubandussõda. “Rohkem ei midagi. Edasi tegelevad selle asjaga advokaadid. Mina ei ole milleski süüdi, absoluutselt ei,” kinnitas ta.
  Eesti pole süüdi
  Taani veterinaar- ja toiduameti töötajate väitel põhjustas kolm aastat tagasi alanud listerioosipuhangu, mis viis seitse inimest haiglasse, kellest kaks suri, Eestist imporditud külmsuitsukala, kirjutas Postimees märtsis.
  Siinne veterinaar- ja toiduamet kinnitas seejärel ERRile, et Taani esitatud süüdistustel, nagu oleks ettevõttest M.V. Wool pärit tooted seal puhkenud listerioosipuhangu allikaks, ei ole alust.
  Eelmisel aastal teenis ettevõte 23 miljoni eurose käibe juures 437 000 eurot puhaskasumit, mis oli aasta varasemaga põhimõtteliselt võrdne tulemus. Vetevoolu sõnul pole ka tänavu märtsis puhkenud listerioosiskandaal müüki tervikuna märkimisväärselt mõjutanud. Mais kirjutas Äripäev, et kalatootja investeerib jätkuvalt tootmise arendamisse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Eurogrupi juht: hindade tõus jääb ajutiseks
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.
Inflatsioonisurve Euroopas jääb tõenäoliselt ajutiseks, isegi kui hinnatõus aeglustub oodatust aeglasemalt, vahendab Bloomberg eurogrupi presidendi Paschal Donohoe öeldut.