Jaanus Vogelberg • 1. september 2019 kell 14:09

Hans H. Luik soovitab pensionifondide raha PPP-projektidesse kaasata

Hans Luik   Foto: Liis Treimann

Ärimees Hans H. Luik esitas pühapäeval saates "Olukorrast riigis" idee, et Eesti pensionifondide raha võiks kaasata suurte taristuobjektide väljaehitamiseks, kui riik otsustab hakata seda tegema koostöös eraettevõtetega niinimetatud PPP-projektide raames.

"Ainus loogiline viis, milline eraraha sinna võiks tulla, on see sama pensionifondide raha - investeerimiskonto kasutajatele, nendele, kes ei taha raha kohe ära kulutada elamise peale - võiks luua võimaluse investeerida mingisse objekti, kus põhiettevõtjaks on riik ja kus tootlus ületakse 1-1,5 protsendiga inflatsiooni," ütles Luik saates.

"Ja need teed ja see averus ehk eraraha kaasamine võiks olla meie pensionifondidele, mitte suvalistele, kaasa arvatud siis Hiina rahastajatele," lisas Luik.

Loe pikemalt ERRist.

Hetkel kuum