Äripäev • 22. oktoober 2019 kell 7:44

IIZI omanik kasvab Baltimaade suurimaks

Kesk- ja Ida-Euroopa juhtiv riski- ja kindlustusmaaklerettevõte GrECo Group, millesse kuulub ka Eestist IIZI Kindlustusmaakler AS, omandab 80% Leedu kindlustusmaaklerist UADBB Sagauta, kasvades nii Baltimaade suurimaks riskijuhtimis- ja kindlustuskonsultandiks.

IIZI Kindlustusmaakler ASi ja GrECo Baltic Holding ASi juhatuse esimees Igor Fedotov.  Foto: Andres Haabu

Austria kindlustusmaakler GrECo on Leedus tegutsenud juba alates 2008. aastast Vilniuses asuva esinduskontoriga. Leedus viies asukohas esindatud Sagauta ühineb GrECoga ja jätkab tegutsemist GrECo Sagauta nime all. Ettevõtte asutajad ja praegused omanikud jätkavad ettevõttes ning ülejäänud osalus ettevõttes jääb neile.

GrECo grupi juhatuse liige ja Baltikumi juht Georg Winter ütles, et Sagauta omandamine tugevdab veelgi meie positsiooni Baltikumi turul. „Tänu IIZI omandamisele Eestis ja Lätis eelmisel aastal saab meist Baltimaade suurim riskijuhtimis- ja kindlustuskonsultant,” lausus ta.

„See tehing annab võimaluse viia kogu Baltikumis ellu juba Eestis ja osaliselt ka Lätis edukalt toimivat strateegiat pakkumaks kindlustuslahendusi ja -teenuseid lisaks äriklientidele ja partneritele ka internetipõhiselt jaeklientidele,“ ütles IIZI Kindlustusmaakler ASi ja GrECo Baltic Holding ASi juhatuse esimees Igor Fedotov.

GrECo grupp on sõltumatu perefirma – 86,67% ettevõttest kuulub Neubrandi perekonnale. Ettevõtte peakontor asub Viinis ning 53 kontoris, mis asuvad 16 riigis, töötab 960 töötajat. Ettevõte on kindlustusmaaklerite võrgustiku kaudu esindatud rohkem kui 200 riigis üle maailma.

Hetkel kuum