Äripäev • 16. november 2019 kell 11:30
Uudised
Ainult tellijale

Eesti kosmosetehnoloogia arendajate rahastus suureneb

: EKRE uus IT- ja väliskaubanduse minister Kaimar Karu, Martin Helme: EESTI : 01OCT19EKRE uus IT- ja väliskaubanduse minister Kaimar Karu. Pressikonverents EKRE Riigikogu fraktsiooni ruumides koos Martin Helmega. lt/: Foto: Liis Treimann  Foto: Liis Treimann

Reedel allkirjastasid väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu ning Euroopa Kosmoseagentuuri (ESA) peadirektor Jan Wörner Eesti-ESA vahelise liitumislepingu muudatuse, mille tulemusena pikeneb Eesti kui ESA uue liikmesriigi staatus ning suureneb Eestile suunatud ESA hangete maht.

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kaimar Karu sõnul saab Eesti ESA projektide kaudu arendada ja rakendada kõrgtehnoloogilist innovatsiooni ning on suurepärane võimalus nii meie teadlastele kui ka ettevõtetele kosmosevaldkonna arengutes kaasa rääkimiseks. „Kindlasti on oluline ka see, et ESA koostöö kaudu saaksime võimalikult suures mahus panustada tagasi Eesti majandusse,“ lisas Karu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum