Allan Rajavee • 25. november 2019 kell 4:00
Uudised
Ainult tellijale

Leedu tegi oma Ränioru ja käib Aafrikast talente värbamas

Leedus on mõistetud, et IKT sektor ei saa ilma valdkonna ettevõtete koostööta kaugele areneda. Nii on näiteks Vilniuse Tehnoloogia Parki loodud ühistöö alad, kus uusi ideid saavad koos luua kõik alates vabakutselistest IT-spetsialistidest kuni suurfirmade arendusmeeskonna liikmeteni.   Foto: Andras Kralla/Äripäev

Viie aastaga 70 protsenti kasvanud Leedu IT-sektor seisab vastamisi samade väljakutsetega nagu e-Eesti, kuid mitmele probleemile lähenevad nemad meiega võrreldes hoopis teisest küljest.

Eelmisel aastal sai Leedust Euroopa plokiahela partnerlusliidu liige ja Vilniusesse rajati plokiahela tehnoloogia keskus. Leedu oli teine riik Euroopas, kes kinnitas riiklikul tasandil ära tehisintellekti arendamise seaduslikud alused ja eesmärgid.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum