Allan Rajavee • 21. märts kell 9:10
Uudised
Ainult tellijale

Rootsi valitsus kinkis ettevõtetele 11,3 miljardi eurose paketi

Rootsi valitsuse majandusmeetmed on olnud pigem laenupõhised, kuid majandusteadlase Magnus Henreksoni sõnul peab poodlejate tänavalt kadumisega seoses hakkama riik jagama ettevõtetele reaalset raha.   Foto: Andras Kralla/Äripäev

Esmaspäeval 300 miljardi Rootsi krooni suuruse abipaketi avaldanud Rootsi valitsus lisas eile õhtul esialgsele palgatoetusele veel 125 miljardi kroonise laenuprogrammi, mis laiendab kohalike eksportööride laenufondi ja loob krediidikanali väike-ettevõtetele.

„Laenuprogramm tagab Rootsi väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele lisavõimalused kriisiga toimetulekuks,“ kinnitas Rootsi rahandusminister Magdalena Andersson Dagens Industrile. Rootsi meedias „jõulupaketiks“ ristitud laenumeetmete pakett jaguneb riikliku investeerimisfondi Almi ja riikliku ekspordi garanteerimise agentuuriga EKN vahel.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum