Äripäev • 23. märts 2020 kell 15:25

Raadiohommikus: palga vähendamine ja stressiga toimetulek

Soraineni advokaadibüroo partner Karin Madisson räägib kiiretest kulukärbetest.  Foto: Andres Haabu

Teisipäevases hommikuprogrammis räägime kiiretest kulukärbetest ja kriisi tõttu tekkiva vaimse stressiga toimetulekust.

Intervjuud teeme Soraineni advokaadibüroo partneri Karin Madissoni ja Tallinna Tehnikaülikooli professor Mare Teichmanniga.

Stuudios on ajakirjanikud Rivo Sarapik ja Meelis Mandel.

Päev jätkub viie saatega.

10.00–11.00 "Ettevõtte juubel". Juttu tuleb Eesti arhiivinduse keskusest Rahvusarhiivist. Mida kogud hõlmavad, milliseid teenuseid pakutakse, kes on Rahvusarhiivi kliendid? Kuidas läheb kogumisprojektil “Eesti 100+”, mis juhib tähelepanu ettevõtluse ajaloo säilimisele? Mil moel vabatahtlikud saavad ühisloomeprojektides kaasa lüüa? Mis on arhiivikool?

Külas on riigiarhivaar Priit Pirsko, küsib Andres Panksepp.

11.0012.00 "Investor Toomase tund". Liisi Kirch ja Marko Oolo räägivad eraisiku rahaasjadest, isikliku eelarve tegemisest ja sellest, kuidas praegusel karuturul ellu jääda.

Saatejuht on Indrek Mäe.

12.0013.00 "Triniti eetris". Saates selgitavad advokaadibüroo Triniti vandeadvokaadid Erki Vabamets, Sandor Elias, Klen Laus ja Risto Käbi, advokaadid Birgitta Ots ja Maarja Pild ning jurist Martin Järve koroonaviiruse leviku tõkestamisega kaasnevaid probleeme ja mõjusid ettevõtlusele. Saates räägitakse tööõiguse, andmekaitse, äriõiguse, Eestis kehtestatud eriolukorra, riigiabi ja üürilepingutega kaasnevatel teemadel ning samuti sellest, kas praegune olukord on vääramatu jõud ning millised karistused ja millal võivad inimest ähvardada, kui ta teadlikult haigena tööl käib või ei pea kinni karantiini lubadusest.

Saadet juhib Aivar Hundimägi.

13.0014.00 "E-kaubanduse areng ja tulevik". Saates tuleb juttu ootamatult suurenenud e-tellimuste mahust seoses eriolukorraga ning kuidas e-poed sellega hakkama saavad. Mis seis on kaupade tarnega ning kas on näha ka probleeme Euroopa suunaliste kaupade veoga?

Saates on külas DPD Eesti tegevjuht Remo Kirss ja Coop Eesti e-kaubanduse juht Mait Mäesalu. Saadet juhib Art Lukas Maksekeskusest.

15.0016.00 "Töö ja palk". Saates on külas Tammiste Personalibüroo eksperdid, kellega tuleb juttu sellest, kuidas käib töö ühes personaliotsingu büroos. Rääkisime sellest, miks peab üks värbamisprotsess olema nii põhjalik, milliseid teste tehakse, kui pikk peaks olema videointervjuu. Samuti uurisime, kui põhjalikku taustauuringut kandidaadile tehakse ja kas ettevõte saab värvata ka konfidentsiaalselt.

Stuudios on Tammiste Personalibüroo juht Sirje Tammiste ning värbamispartnerid Merle Rebane ja Ilona Viilu. Saadet juhib Äripäeva Personaliuudiste juht Kai Miller.

Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.

Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.

Hetkel kuum