Äripäeva Infopank • 15. aprill 2020 kell 7:21
Uudised
Ainult tellijale

Kriisiblogi: veerand palgahüvitisest maksti majutus- ja toitlustusasutustele

Hotellid on kriisi tõttu suletud.   Foto: Andras Kralla

Esmase kriisiabi meetmena töötukassalt palgahüvitist saanud ettevõtete tegevusalad peegeldavad üsna täpselt Äripäeva Infopanga varasemat prognoosi ehk enim said riigilt palgaabi kõige esimesena kriisis pihta saanud majutus- ja toitlustusasutused, hulgi- ja jaekaubandus ning töötlev tööstus, kuhu liikus 60 protsenti eelmisel nädalal määratud palgahüvitiste summast.

Kõige kõrgemaid palgahüvitisi – tuhat ja enam eurot – on saadud tervishoiu ja sotsiaalhoolekandes, ehituses ning töötlevas tööstuses. Keskmine hüvitis ühe töötaja kohta oli 832 eurot ja palgahüvitist said enam kui 22 000 töötajat, vahendab Äripäeva Infopanga kriisiblogi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum