Uudised
Ainult tellijale

Porto Franco Jaapani tetris: kuidas riigi suurlaenu tingimused firmale sobivaks kujunesid

Jaapani tetris on mäng, kus mängija poole läheneb sein, milles on auk huvitavas asendis inimese kujuga. Edukas mängija peab siis võtma šablooni kuju, et seinas olevast ­august läbi pääseda. Fotol Porto Franco tiim nurgakivi panemise pidulikul üritusel mullu suvel.  Foto: Andres Haabu

KredEx muutis veidi pärast Porto Franco esitatud laenutaotluse saamist riiklikult olulistele projektidele antava laenu tingimusi, avalikkusele ega turuosalistele sellest teada ei antud.

Kahe nädala eest tegi valitsus üksmeelselt ja pikema omavahelise aruteluta valitsuskabineti nõupidamisel otsuse, et Porto Franco kinnisvaraarendusest saab riiklikult tähtis projekt, millele antakse 40 miljonit eurot riigiabi. Teiste samas valdkonnas tegutsevate ettevõtjate protestid on läinud kurtidele kõrvadele, samamoodi ka eri institutsioonide nagu Eesti Panga ettevaatlikud viited, et selline laen ei pruugi olla hea otsus.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum