Artikkel
 • Kuula

  Raadiohommikus: strateegilised õhusillad avanevad

  Majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Foto: Liis Treimann

  Koroonakriisi esimese laine järel on valitsus eesotsas majandusminister Taavi Aasaga proovinud kaitsta Eestit uue laine eest peaasjalikult piirates lennuühenduste arvu kõrgeima nakkusarvuga riikidega. Teisalt on saanud selgeks, et inimeste liikumist siiski täielikult piirata ei saa ja blokeeritud lennuühendused võivad sügisel põhjustada majandusele rohkem kahju kui rahvatervisele kasu.

  Niisiis on valitsus kaalumas dünaamilisemaid piiranguid. Millised need täpselt saavad olema ja millal võime taas näha kodumaise lennufirma värve Tallinna Lennujaamast õhku tõusmas? Nendele ja teistele lennundusega seotud küsimustele vastab homme hommikul minister Aas isiklikult.
  Lisaks sellele kuulame Indrek Mäe intervjuud Pärnu finantskonverentsil pärjatud aasta finantsjuhiga ja stuudiosse tuleb külla Äripäeva ajakirjanik Kristjan Pruul, kes selgitab, milliseid muudatusi võib oodata pankrotiseaduses.
  Äripäeva raadio kuulajaid äratavad Allan Rajavee ja Rivo Sarapik.
  Saatepäev jätkub nelja saatega:
  10.00–10.30 "Sisuturundussaade". Saates räägib FX Eksperdi esindaja sellest, mida kujutab endast roboti abil valuutaga kauplemine, alates millistest summadest on mõttekas seda teha, millised on riskid ja miks ei tohi roboti tööd emotsioonide ajendil katkestada.
  Saatejuht on Hando Sinisalu.
  11.00–12.00 "Kuum tool". Äripäeva raadio reedeses "Kuuma Tooli" saates astub üles Tallink Grupi juht Paavo Nõgene. Vaatluse all on Tallinki, Eesti turismi, transpordiühenduste ja horeca sektori olukord ja perspektiiv.
  Saatejuht on Meelis Mandel.
  13.00–14.00 "Saksa majandustund". Sakslaste organiseeritus ning õlitatud masinavärgina toimimine nii meditsiinis, riigi juhtimises kui äris on neid endid ja tegelikult ka kogu ülejäänud Euroopat koroonakriisis aidanud, tõdetakse seekordses saates. Sestap ei maksa ka koroonaviiruse teise laine eel Saksamaa pärast liiga palju muret tunda.
  Külas on Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina ning Saksa-Balti kaubanduskoja Tallinna büroo juht Tarmo Mutso.
  Saadet juhib Karl-Eduard Salumäe.
  15.00–16.00 "Juhi jutud". Jätkame saates konkursi Parim Juht 2020 finalistide tutvustamist, sel korral on külas elektroonikatööstuse Incap grupi juht Otto Richard Pukk. Juttu tuleb sellest, miks on Incapis spetsialist juhist tähtsam, mis on Incapi kiire kasvu saladused ja kuidas seda ettevõtet konkurentidest teisiti juhitakse, kuidas saada rahvusvahelise ettevõtte juhiks, kriisi õppetundidest ja paljust muust.
  Saatejuht on Rivo Sarapik.
  Intervjuud konkursi teise finalisti, Kaitseväe juhi Martin Heremiga saab kuulata siit.
  Intervjuud kolmanda finalisti, Mainor Ülemiste juhi Margus Nõlvakuga kuuleb saatest "Juhi jutud" 2. septembril.
  Parim Juht 2020 selgub 4. septembril Pärnu Juhtimiskonverentsil.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Jaapani jeen langes dollari suhtes kriitiliselt madalale tasemele
Jaapani jeen nõrgenes dollari suhtes kümnendat päeva järjest ja üks dollar maksab nüüd 158 jeeni, mis on Jaapani valuuta jaoks madalaim tase 34 aasta jooksul.
Jaapani jeen nõrgenes dollari suhtes kümnendat päeva järjest ja üks dollar maksab nüüd 158 jeeni, mis on Jaapani valuuta jaoks madalaim tase 34 aasta jooksul.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Parim noor juht: juhtimises on nagu spordis, hea kultuuriga meeskonnad on edukamad
Estanc AS kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks, ettevõte on tuntust kogunud just oma paindliku ja inimkeskse juhtimise poolest.
Estanc AS kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks, ettevõte on tuntust kogunud just oma paindliku ja inimkeskse juhtimise poolest.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Oleg Gross sai pakkumise A1000 Market ära osta A1000 omanik: ei ole müügis, kui just head hinda ei pakuta
Kaubandusärimees Oleg Grossi sõnul on A1000 Marketi omanik teinud talle pakkumise poekett ära osta. A1000 Marketi omaniku sõnul kett avalikult müügis pole, kuid õige hinna eest võiks diili teha küll.
Kaubandusärimees Oleg Grossi sõnul on A1000 Marketi omanik teinud talle pakkumise poekett ära osta. A1000 Marketi omaniku sõnul kett avalikult müügis pole, kuid õige hinna eest võiks diili teha küll.
Meditsiinitehnika müüja sai poole konkurendi ostuks loa
Konkurentsiamet andis täna meditsiinitehnikaga tegelevale Hansa Medicalile loa osta üle poole samas valdkonnas tegutsevas ettevõttest Weissmed, mille omanikud tahtsid oma oma investeeringu osaliselt rahaks teha.
Konkurentsiamet andis täna meditsiinitehnikaga tegelevale Hansa Medicalile loa osta üle poole samas valdkonnas tegutsevas ettevõttest Weissmed, mille omanikud tahtsid oma oma investeeringu osaliselt rahaks teha.