Kristjan Pruul • 28. august kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Uus seadus peab taltsutama pankrotistujate karistamatuse tunnet

TGS Baltic vanempartner Paul Varul ütles, et pankrotiseaduse parandused on esimene samm, selle järel on plaanis parandused teha saneerimisseadusse.  Foto: Andras Kralla

Eestis on pankrotimenetlustega midagi mäda, need võtavad kolm korda kauem aega ja toovad võlausaldajatele tagasi kordi vähem vara kui mujal maailmas. Pankrotiseaduste muudatused peaksid seda nüüd muutma.

Juba uuest aastast võib seni hõlpsasti raugeda lastud pankrottide meisterdajaid takistama tulla uus maksejõuetuse teenistus, ka menetlusaegasid loodetakse sellega korralikult kärpida. Vandeadvokaat, endine justiitsminister ning Eesti pankrotiõiguse isaks kutsutud Paul Varul ütles intervjuus, et senine praktika on pahatahtliku pankrotistuja ees jõuetuks osutunud, kuid justiitsministeerium unustas ka seekord ühe olulise nüansi seadusse kirjutada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum