Äripäev • 16. oktoober kell 6:54
Uudised
Ainult tellijale

Eestit tabas pahavara kolmas laine

Riigi infosüsteemi amet hoiatab kahtlaste kirjade eest ega soovita tundmatuid faile avada.  Foto: Riigi infosüsteemi amet

Riigi infosüsteemi ameti (RIA) monitooring ja partneritelt tulnud info näitavad, et e-kirja dokumentidesse, failidesse või linkide taha peidetud Emoteti pahavara nakatas Eestis veel suure hulga arvuteid.

RIA intsidentide käsitlemise osakonna (CERT-EE) infoturbe eksperdi Joosep Sander Juhansoni sõnul algas kolmas suurem laine eile. "Viimased e-kirjad, millel on Emoteti pahavaraga manus, tulevad kirja saaja või ettevõtte nime sisaldava pealkirjaga. Varasemalt oleme kokku puutunud selliste pahavara peitvate e-kirjadega, mis üritavad jätta mulje, nagu need tuleksid kolleegilt või koostööpartnerilt," ütles Juhanson. Ta lisas, et kui kirja saatja aadress üle kontrollida, saab libakirja võrdlemisi lihtsalt avastada.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum