Teeli Remmelg • 30. märts kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Oodatav konflikt: kas Rail Baltica takistab 2 + 2 maanteede valmimist?

TREV-2 Grupi juhatuse esimehe Sven Pertensi sõnul tekitab Rail Baltica mahuefekt paratamatult olukorra, kus maanteede ehitust peab tagasi tõmbama, aga hea planeerimisega saab seda leevendada.  Foto: Eiko Kink

Rail Baltic ja 2 + 2 teede ehitusel võib tekkida pudelikael pinnasetööde etapil, mida põhjustab tehnika ja töötajate nappus. Tekib küsimus, kuidas väikeses Eestis kannatab samal ajal ehitada kaht suuremahulist taristuprojekti.

„Loodetavasti välditakse olukorda, kus ühel hetkel aetakse ehitusmahud suureks ja siis paari aasta pärast tõmmatakse taburet korraga alt ära,“ ütles TREV-2 Grupi juhatuse esimees Sven Pertens teemaveebile ehitusuudised.ee. „See jätaks inimesed ja tehnika tööta, sest nende oskusi pole kusagil rakendada. Siis pole aastate pärast seda tehnikat ja tööjõudu kuhugi panna, kui neid Rail Balticul enam tarvis ei ole."

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum