Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kas LHV investor võib rahulikult magada? Alar Karis Kadriorgu?

  LHV Grupi juht Madis Toomsalu (vasakul) ja LHV üks asutajatest Rain Lõhmus LHV aktsionäride koosolekul. Foto: Andras Kralla

  Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame meeleolusid LHV Grupi aktsionäride erakorraliselt üldkoosolekult, kus kinnitati aktsiakapitali suurendamise otsus. Ettevõtte lähiaja ambitsioonikaid plaane Eestis ja Ühendkuningriigis kommenteerivad üks LHV asutajaid Rain Lõhmus ja grupi juht Madis Toomsalu.

  Riigikogu koguneb nädala pärast riigipead valima. Intervjueerime Alar Karist, valitsuserakondade Keskerakonna ja Reformierakonna soosikult vabariigi presidendi kohale, kes läbis esmaspäeval kahe opositsioonierakonna küsimuste kadalipu.
  Äripäeva Infopangas on valminud värske programmeerimise aastaraport. Saame teada, et valdkonnas tiheneb konkurents, kasvab tööjõupuudus ja tuntakse järjest tugevamat palgasurvet. Raportit tuleb stuudiosse tutvustama Infopanga konkurentsianalüütik Sigrid Kõiv.
  Teeme ka otselülituse Pärnu spordihalli, kus on algamas 26. Pärnu juhtimiskonverents „Tule teadus appi!“, mis seekord keskendub teaduse rollile Eesti konkurentsivõime tõstmises. Äripäeva konverentside juhi Marili Niidumaa käest kuuleme, miks valiti just selline teema ning millised on korraldajate ootused traditsioonilisele suurüritusele.
  Hommikuprogrammi veavad saatejuht Neeme Korv ja uudistetoimetaja Priit Pokk.
  Saatepäev jätkub kolme saatega:
  11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Mängime ette arutlusringi Arvamusfestivalilt. Investorid Liisi Kirch, Jaak Roosaare ja Kristjan Liivamägi räägivad enda kogemuse põhjal portfelli kasvatamisest ning õpitud kogemustest. Kuidas nad tegutseksid, kui peaksid nullist finantsvabaduseni jõudma 5 või 10 aastaga?
  Finantsvabad investorid arutavad, millised on majanduse väljavaated, mis võib edasi oodata kinnisvarahindu, kas nad investeeriksid pigem kulda või bitcoini ning miks nad enda portfelli aktiivselt juhivad, kui lihtsam võimalus võiks olla indeksifondi investeerimine.
  Arutelu juhib Juhan Lang.
  13.00–14.00 "Digipööre kaubanduses ja tööstuses". Seekord on saates külas Columbus Baltikumi ja tööandjate keskliidu innovatsiooni käivituskoja juht Ivo Suursoo.
  Saate fookus on digitaliseerimine 2022+ ehk mis suunas peaks Eesti ettevõtted vaatama oma plaane tehes – suured trendid ja mida praktiliselt ära teha juba sel sügisel.
  Ivo Suursoo räägib ka sellest, kuidas digitaliseerimise projektide tulemuslikkust mõõta ja millised on viis konkreetset sammu, mida digitaliseerimise projektide planeerimisel arvestada.
  Saatejuht on Hando Sinisalu.
  15.00–16.00 "Turismitund". Räägime nende ettevõtjatega, kes on saanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest turismiettevõtete ärimudelite rakendamise toetust. Toetus oli peamiselt mõeldud uute toodete ja teenuste väljaarendamiseks.
  Saates kuuleb nelja pikemat intervjuud toetust saanud ettevõtjatega, kes on oma profiililt küllaltki erinevad. Ikka selleks, et tuua kuulajateni seda, kuidas on võimalik toetusi loovalt kasutada. Ettevõtjad räägivad oma kriisikogemusest ja sellest, kuidas atraktiivselt enda teenuseid ja tooteid uuendada, et turistide muutunud ootustele vastata.
  Saate teises pooles tutvustatakse lühidalt ka teisi huvitavamaid projekte, mis toetust said.
  Saates jagavad kogemusi MTÜ Eesti konverentsibüroo tegevjuhi Kadri Karu, Saaremaa Veski perenaine Grete Pastak, Vudila mängumaa arendusjuht Kajar Lember ja reisikorraldaja Traveller Toursi asutaja Kalev Külaase. Saadet juhib Gregor Alaküla.
  Saade oli esimest korda eetris 29.06.21.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Novembris inflatsioon aeglustus
Hinnatõus novembris püsis kõrgemal 20%, kuid oli pisut madalam kui novembris. Kuine hinnalangus pöördus aga uuesti tõusule.
Hinnatõus novembris püsis kõrgemal 20%, kuid oli pisut madalam kui novembris. Kuine hinnalangus pöördus aga uuesti tõusule.
Ivar Veskioja: e-residentsus töötab, nüüd on aeg vallutada Euroopa turg
Kaheksa aastat toiminud e-residentsus on osutunud kasulikuks ja kasumlikuks, järgmise sammuna tuleks hakata äriregistris tunnustama teiste Euroopa Liidu (EL) riikide väljastatud elektroonilisi identiteete, kirjutab Teenusmajanduse Koja e-residentsuse töörühma juht Ivar Veskioja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Kaheksa aastat toiminud e-residentsus on osutunud kasulikuks ja kasumlikuks, järgmise sammuna tuleks hakata äriregistris tunnustama teiste Euroopa Liidu (EL) riikide väljastatud elektroonilisi identiteete, kirjutab Teenusmajanduse Koja e-residentsuse töörühma juht Ivar Veskioja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
EfTENi uue fondi puhasväärtus kasvas, oodata on uut väljamakset
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus oli oktoobri lõpus 10,99 eurot, kasvades kuuga 0,4%. Lähiajal on oodata väljamakset investoritele, mis on teine alates fondi loomisest.
EfTEN United Property Fund osaku puhasväärtus oli oktoobri lõpus 10,99 eurot, kasvades kuuga 0,4%. Lähiajal on oodata väljamakset investoritele, mis on teine alates fondi loomisest.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Kas ennetada tööstressi või tegeleda tagajärgedega?
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Vaimse tervise kuu on läbi, aga see ei tähenda sugugi, et vaimne tervis oleks sellega kuidagi korda saanud. Vastupidi: ees on ootamas rasked ajad – külm ja pime talv, teadmatus sõja asjus, toodete ja teenuste hinnatõusu tõttu ka majanduslikult keerulised ajad –, nii et pigem tasuks ennetavalt töötajate vaimsele tervisele rohkemgi tähelepanu pöörata.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eesti Pank nõuab pankadelt suuremat puhvrit
Eesti keskpank nõuab pankadelt kiire laenukasvu tõttu järgmise aasta detsembrist suurema kapitalipuhvri hoidmist.
Eesti keskpank nõuab pankadelt kiire laenukasvu tõttu järgmise aasta detsembrist suurema kapitalipuhvri hoidmist.

Olulisemad lood

Rootsi suhtekorraldaja ostis osaluse Andreas Kaju ja Ott Lumi büroos
Stockholmi peakorteriga suhtekorraldusfirma Rud Pedersen Group omandas osaluse Andreas Kajule ja Ott Lumile kuuluvas Meta Advisory Groupis.
Stockholmi peakorteriga suhtekorraldusfirma Rud Pedersen Group omandas osaluse Andreas Kajule ja Ott Lumile kuuluvas Meta Advisory Groupis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.