• OMX Baltic−0,07268,75
 • OMX Riga−1,24913,47
 • OMX Tallinn−0,041 742,16
 • OMX Vilnius−0,32996,34
 • S&P 500−0,015 563,61
 • DOW 30−0,0140 411,53
 • Nasdaq 0,0218 010,49
 • FTSE 100−0,388 167,37
 • Nikkei 225−0,0139 594,39
 • CMC Crypto 2000,000,00
 • USD/EUR0,000,92
 • GBP/EUR0,001,19
 • EUR/RUB0,0095,36
 • OMX Baltic−0,07268,75
 • OMX Riga−1,24913,47
 • OMX Tallinn−0,041 742,16
 • OMX Vilnius−0,32996,34
 • S&P 500−0,015 563,61
 • DOW 30−0,0140 411,53
 • Nasdaq 0,0218 010,49
 • FTSE 100−0,388 167,37
 • Nikkei 225−0,0139 594,39
 • CMC Crypto 2000,000,00
 • USD/EUR0,000,92
 • GBP/EUR0,001,19
 • EUR/RUB0,0095,36
 • 26.01.22, 09:07

Äripäeva ajakirjanikud nomineeriti arvukatele auhindadele

Eesti Meediaettevõtete Liidu žürii valis teisipäeval toimunud koosolekul parima üleriigilise uudise, arvamuse ja olemusloo ning parima multimeedia töö, podcast'i ja noore ajakirjaniku nominendid. Äripäeva ajakirjanikud paistsid silma mitmes kategoorias.
Äripäeva ajakirjanikud nomineeriti arvukatele auhindadele
 • Äripäeva ajakirjanikud nomineeriti arvukatele auhindadele Foto: Liis Treimann
Parima uudise nominendid on Äripäevas ilmunud artiklite sari tööterrorist Pärnumaa tippjuhi käe all, mille autorid on Kristel Härma ja Pille Ivask (18. märtsil „Pärnus käärib: kes tööandjast kuulujuttu räägib, saab trahvi“, 31. märtsil „Tööterror Pärnumaa tippjuhi käe all: aastaid sõimu, alandust ja vaimset vägivalda“ ja 2. detsembril „Kius tööl mässib endasse: ohvrid kannatavad vaikides kuid või aastaid“), Marvel Riiki ja Priit Pärnapuu kirjutatud Õhtulehes ilmunud artiklite sari korruptsioonist Põhja-Tallinnas (17. märtsil „RAHAKOTID JÄLLE SASSIS! Põhja-Tallinna ametiauto vedas Keskerakonna kraami propagandaüritustele. Linnaosavanem Peeter Järvelaid ajab kõik parteitu (!) nõuniku kaela“, 16. juunil „Tallinna linnaosavanem Peeter Järvelaid lahkub ametist!“ ja 10. detsembril „Põhja-Tallinna ametibussi kuritarvitanud nõunik: ma ei teadnud, et Tallinna linn ja Keskerakond on eraldi asjad!“) ning Holger Roonemaa, Kärt Anvelti ja Andres Puttingu kirjutatud artiklid Eesti Päevalehes eliitvaktsineerimisest (27. jaanuar „Järjekordne eliitvaktsineeritu: sotsiaalministeeriumi kantsler“ ja 28. jaanuar „Teolt tabatud: kõrge Vene diplomaat sai salaja juba teise COVID-i vaktsiini. Haigla alustas siseuurimist“).
Parima olemusloo nominendid on Äripäevas 28. septembril ilmunud Linda Eensaare ja Liis Treimanni lugu „Fotolugu: teise pensionisamba eest koju uued kõlarid“, Eesti Päevalehe ja Levila ühistööna valminud kiriku ühikondlikku ja poliitilist mõju uurinud sari "Usu võim", mille autorid on Eero Epner, Mari Mets, Oliver Kund, Holger Roonemaa, Martin Laine, Riin Aljas, Georgi Abolõmov, Janno Zõbin (22. august „KUIDAS PEAPIISKOP EHITAS KIRIKUST EESTI VÕIMSAIMA LOBIVÕRGUSTIKU“, 24. august „KAHEKS LÖÖDUD KIRIK: ÄHVARDUSKIRJAD VAIMULIKELE, VERE NÕUDMINE JA VÕIMUVÕITLUS EELK-S“, 26. august „25 PÜHAPÄEVA, 35 KIRIKUT: MILLEST RÄÄGIB KIRIK OMA LIIKMETELE?“) ning 10. novembril Eesti Ekspressis ilmunud Madis Jürgeni lugu „Psühhiaatrist elukaaslane aitab Seaküla Simsonil Afganistani sõja painajatega võidelda: "Mis ma küll ilma Tiiuta teeks!".
Parima arvamuse nominendid on Leen Lindami artikkel 15. oktoobri Eesti Päevalehes „Lauri Laats käib kõige ees. Poliitikud teevad vallalehtedes häbitut enesereklaami“, Rivo Sarapiku arvamus 4. aprilli Äripäevas „Julged teisiti arvata ja piirangu vastu protestida? Järelikult neandertallane“, Andrei Shumakovi arvamus 26. veebruari Eesti Päevalehes „VENE PILK | Millest ei maksa iseseisvuspäeval rääkida?“ ning Tarmo Vahteri arvamus 21. aprilli Eesti Ekspressis „Kalle Laanet, miks sa lood riiki, kus rahvas ei tohi midagi teada?“.
Loe lisaks
Foto seeriast „Matusepäev. Enam hullemaks minna ei saa“.
 • 10.01.22, 18:03
Selgusid 2021. aasta parimate pressifotode nominendid
Multimeedia nominendid on Delfis 18. oktoobril ilmunud „Kõlvarti, Raiki ja EKRE pidu - Ratase ning sotside krahh, pealtvaatajaks Helmed, Reform ja Eesti 200“, mille autorid on Raimo Poom, Argo Ideon, Riin Aljas, Anna Plukk, Liisi Viskus, Imbi Võrel, Toom Tragel ja Mart Nigola; Eesti Päevalehes 16. aprillil ilmunud „Superlevitaja: Varro Vooglaid võttis kasutusele oma isa kirjeldatud demagoogiavõtted“, mille autorid on Holger Roonemaa, Oliver Kund, Imbi Võrel ja Mart Nigola; Eesti Ekspressis 12. oktoobril ilmunud „Ustimenko. 7 verist kuud, mis vapustasid Eestimaad“, mille autorid on Kirsti Vainküla, Greete Lehepuu, Toomas Vabamäe, Imbi Võrel, Mart Nigola, Lauri Tuulik, Mihkel Ulk, Rain Pruul ja Katrin Halla ning Delfis 13. augustil ilmunud „Kunagi pidi see juhtuma. Isa ei tunne enam mindki ära“, mille autorid on Ester Vaitmaa ja Ats Nukki.
Podcast'i nominendid on Delfis 12. novembril olnud Vilja Kiisleri podcast „VILJA KÜSIB | Andrus Ansip võrdles Kaja Kallast iseka mõisapreiliga. Endise peaministri kriitika praeguse suhtes oli halastamatu“, Eliisa Matsalu podcast 30. detsembri Äripäevas „Raadiolugu: "Ma tahan koju, ma tahan magada. Aga ma ei pääse siit minema." ning Janek Murdi podcast Levilas 26. mail „Ikooni loomine“.
Parima venekeelse uuriva või probleemloo nominent on Äripäeva sõsarlehes Delovõje Vedomostis 24. märtsil ilmunud Diana Harlamova ja Polina Volkova lugu „Обратная сторона суши-бизнеса: долги, банкротства и обиженные работники“. Seda saab lugeda ka Eesti keeles: Restoraniärimees kukutab järjest firmasid pankrotti.
Iga kategooria võitja saab auhinnaks diplomi ja 1000 eurot (neto). Preemiaid rahastavad Ekspress Kirjastus, Äripäev ja Õhtuleht Kirjastus.
Samuti valis žürii parima noore ajakirjaniku nominentideks Kadri Kuulpaki Õhtulehest, Martin Laine Eesti Ekspressist, Anna Teele Orava Eesti Päevalehest ja Martin Johannes Tederi Äripäevast.
Noore ajakirjaniku preemia suurus on 6000 eurot ja seda rahastavad ning võitja valivad ajakirjandustaustaga eraisikud Hans H. Luik, Igor Rõtov, Jüri Ehasalu, Margus Mets, Mart Kadastik ja Toomas Leito pärijad.
Žürii tööd juhtis Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald. Žüriisse kuulusid noore ajakirjaniku ja elutöö preemia rahastajate esindajana Hans H. Luik, Õhtulehe peatoimetaja Martin Šmutov, Tartu Ülikooli ajakirjandussotsioloogia dotsent Ragne Kõuts-Klemm, Pressinõukogu aseesimees ja advokaadibüroo COBALT vandeadvokaat Kadri Michelson, Raplamaa Sõnumite peatoimetaja Tõnis Tõnisson, Eesti Ekspressi peatoimetaja Merili Nikkolo, Põhjaranniku tegevtoimetaja Erik Kalda ning Äripäeva uuriva ja uudistetoimetuse juht Viivika Rõuk.
Äripäeva Lääne-Virumaa Uudised paistis silma
Samuti valis Eesti Meediaettevõtete Liidu žürii valis välja parimad maakonnalehtedes ilmunud uudised, arvamused ja olemuslood.
Maakonnalehe uudise nominendid on Aivar Ojaperv Virumaa Teatajas 28. septembril ilmunud looga „Volikogudesse kandideerivad ka endised röövlid, narkomaanid ja pisipätid“, Marko Suurmägi Sakalas ilmunud lugude seeriaga raskes seisus haigetest Mulgi Häärberis (23. märtsil „Raskes seisus haiged ja lukus uksed. Prokuratuur asub Mulgi Häärberit uurima“, 26. märtsil „Koroona suurendas kiirabi sõite Mulgi Häärberisse kümme korda“ ja 2. septembril „Mulgi Häärber peab trahviähvardusel töötajaid juurde palkama ja suunama appikutsesignaali sinna, kus keegi kuuleb“) ning Maarius Suviste Lõuna-Eesti Postimehes ilmunud lugude seeriaga sellest, kuidas Otepää vald jättis puudega lapse ilma ranitsatoetusest (13. oktoobril „Otepää vald jättis puudega lapse ranitsatoetuseta“, 19. novembril „Madise: Otepää vald kohtleb puudega last ebavõrdselt“ ja 15. detsembril ilmunud „Otepää vald lõpetas puudega lapse ebavõrdse kohtlemise“).
Arvamuse kategooria nominendid on Erik Gamzejev Põhjarannikus 17. märtsil ilmunud looga „Rohepööre Ida-Virumaal – tempo tapab“, Aivar Hundimägi Lääne-Virumaa Uudistes 15. detsembril ilmunud looga „Virumaa vallajuhid saavad Eesti parimat palka“, Märt Pilme Pärnu Postimehes 6. novembril ilmunud looga „Enne kui sain isaks“ ja Marko Suurmägi Sakalas 2. novembril ilmunud arvamusega „Skulptuuriga ei ole mõtete kohut käia ehk Ausammas kobarkäkile“.
Olemusloo, intervjuu või reportaaži nominendid on Laurin Habakuk ja Kiira Udu Pärnu Postimehes 6. juunil ilmunud lugudega „Karm reaalsus: küber- või telefonipetise ohvriks võib langeda igaüks“ ja „Häbi ja hirmu vastu aitab rääkimine“ ja 22. juunil ilmunud looga „Armukelmid võtavad ohvritelt eluisu“, Kaie Ilves Lääne Elus 20. mail ilmunud looga „Postipunkt raamatukogus – õnnistus või katastroof“ ning Anu Viita-Neuhaus Virumaa Teatajas 20. märtsil ilmunud looga „Koroonaosakonna südames kõigutakse kahe maailma vahel“.
Iga kategooria võitja saab auhinnaks diplomi ja 1000 eurot (neto). Preemiaid rahastavad Ekspress Kirjastus, Äripäev ja Õhtuleht Kirjastus.
Žürii tööd juhtis täna Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi. Žüriisse kuulusid Tartu Ülikooli ajakirjandussotsioloogia dotsent Ragne Kõuts-Klemm, Võrumaa Teataja peatoimetaja Kalev Annom, meediaõppejõud ja -koolitaja Väino Koorberg ning Raadio Kadi juhatuse liige Gunnar Siiner. Aivar Hundimägi arvamuse kategooria arutelul ei osalenud.
Kõik üleriigilised ja maakondade arvestuste võitjad tehakse avalikuks 17. veebruaril toimuval 2021. aasta ajakirjandusauhindade tseremoonial Tallinnas Erinevate Tubade Klubis.

Seotud lood

Suur lugu
 • 18.03.21, 06:00
Pärnus käärib: kes tööandjast kuulujuttu räägib, saab trahvi
Pärnumaa uhkusest ja suurimast tööandjast, patju, tekke ja madratseid tootvast Wendrest on saanud segaduste tanner – töötajad voolavad firmast välja ja õhk on arusaamatustest paks. Endiste töötajate näpp näitab süüdistavalt uue juhi Dennis Kristenseni poole.
Suur lugu
 • 31.03.21, 16:13
Tööterror Pärnumaa tippjuhi käe all: aastaid sõimu, alandust ja vaimset vägivalda
Pärnumaa suurima tööandja Wendre mürgise töökeskkonna avalikustamine äratas Sindi lõngatehase endiste töötajate mälestused: nad talusid enda sõnul aastaid sama juhi käe all alandusi, solvanguid ja vaimset vägivalda.
Suur lugu
 • 02.12.21, 06:00
Kius tööl mässib endasse: ohvrid kannatavad vaikides kuid või aastaid
“Teinekord tõusin hommikul hambad ristis, ma ei tahtnud sinna minna. Ma läksin vägisi,” kirjeldab üksikema Sveta töötamist õmblusvabrikus väikelinnas Türil, kus peale õmblemisega raha teenimise muid valikuid palju ei olnud, et last ära toita. Nii töötas ta aastakümneid kohas, kus valitses pidev töötajate alandamine.
Suur lugu
 • 28.09.21, 06:00
Fotolugu: teise pensionisamba eest koju uued kõlarid
"Keegi teine ei suudaks mind mõjutada taolist esmapilgul hullu otsust tegema,” tõdeb Risto Kukk, kes soetas omale teise pensionisamba raha eest festivalidekski kõlblikud kõlarid ja basskõlarid.
 • ST
Sisuturundus
 • 18.07.24, 11:28
Kulla hind hüppas uute rekorditeni, 2500 dollari tase on käeulatuses
Kulla hind tõusis nii dollaris kui euros uute rekorditeni. Turgude hinnangul on pärast Föderaalreservi juhi Jerome Powelli esmaspäevast sõnavõttu aina tõenäolisem, et keskpank otsustab juba septembris intressimäärasid kärpida. Just see andis lühiajalist pilti vaadates kullale tõuke ületada maikuus saavutatud tipud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Äripäeva esilehele