Positiivne dopingutest maksab Šarapovale 300 000 dollarit

08. märts 2016, 08:22
Maria Šarapova
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160308/VARIA/160309752/AR/0/AR-160309752.jpg

Maria Šarapova positiivne dopinguproov võib talle maksma minna 300 000 dollarit, vahendab Bloomberg.

Bloombergi andmeil võib positiivne dopinguproov tähendada seda, et Šarapova kaotab koha sel suvel Rio olümpiamängudel, ühtlasi peab tennisist tagastama pea 300 000 dollari suuruse auhinnaraha, mille ta jaanuaris Australian Openil võitis. Šarapova jõudis aasta esimesel suure slämmi turniiril veerandfinaali, kus pidi tunnistama USA tennisisti Serena Williamsi paremust.

Veelgi enam, täna teatas Nike, et katkestab Šarapovaga kümme aastat kestnud koostöö. Ka Šveitsi kellatootja TAG Heuer teatas, et ei pikenda keelatud aineid kasutanud Šarapovaga sponsorlepingut. Saksa autotootja Porsche teatas, et peatas ajutiselt kõik üritused seoses Vene tennisistiga, kuni olukorras on saabunud täielik selgus.

28aastane Šarapova andis eile pressikonverentsil teada, et on andnud positiivse dopinguproovi, kuna tarvitas meldooniumit, mis lisati dopinguainete nimekirja alates selle aasta 1. jaanuarist. Šarapova on enda sõnul tarvitanud meldooniumit tervislikel põhjustel juba aastaid ning ta polnud teadlik, et rahvusvaheline antidopinguagentuur liigitas meldooniumi keelatud ainete hulka.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. March 2016, 08:59
Otsi:

Ava täpsem otsing