Ave Lepik • 18. aprill 2016 kell 13:11

Elton John ja JK Rowling on Briti heldeimad annetajad

JK Rowling jagas mullu heategevusse 10,3 miljonit naela (13 mln eurot).  Foto: epa

Muusik Elton John ja kirjanik JK Rowling on Suurbritannia kuulsustest heldeimad annetajad, vahendas The Guardian.

Eelmisel aastal andis Elton John heategevusse 26,8 miljonit naela (33,6 mln eurot). Suure osa sellest rahast kandis ta enda rajatud AIDSi vastase võitluse fondi, mis tegutseb Suurbritannias ja USAs.

Rowling jagas mullu heategevusse 10,3 miljonit naela (13 mln eurot), peamiselt läks raha tema isiklikku fondi Lumos Foundation, mille tegevuse siht on kaotada aastaks 2050 lastekodud ja internaadid. Üheks temalt annetuse saajaks oli ka Volant Charitable Trust, mis uurib sclerosis multiplexi, mille tõttu suri Rowlingi ema.

Suurimate annetajate hulgas oli veel golfar Rory McIlroy, postebänd One Direction ning Brian May ja Roger Taylor Queenist.

Kuulsuste seas on kõige heldemad annetajad sportlased ja muusikud. David Beckham annetas 5 miljonit naela (6,3 mln eurot) lastega seotud ühingustele, Coldplay jagas ära 1,7 miljonit (2 mln eurot) ning Ringo Starr 1,6 miljonit naela (2 mln eurot). Kokk Jamie Oliver aga annetas 1,4 miljonit naela (1,7 mln eurot).

Briti kuulsused annetasid mullu heategevusele kokku 2,66 miljardit naela (3,3 mld eurot).

Mullune suurim annetaja – juba kolmandat aastat järjest - oli aga perekond Sainsbury, kes on rajanud Briti suuruselt teise supermarketiketi. Nemad annetasid abivajajatele 220 miljonit naela (276 mln eurot).

Hetkel kuum