• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kütuseäri osutus suurpettuseks

  Äripäeva poolt mullu kevadel paljastatud kahtlane kütuseäri päädis kriminaalasjaga, kus uuritakse kolme kuuga enam kui miljoni euro väljapetmist.

  "Kinnisvara- ja kiirlaenuäris kõrbenud skandaalne tandem Jürgen Järvik ning Marko Kalev ajavad salapärast kütuseäri," kirjutas Äripäev eelmise aasta mais. Toonases artiklis paljastatud skeem Kalevi kontrolli all olevast kütusefirmade rägastikust ja advokaadibüroo taha peidetud tegevusest Ida-Virumaa Soldina kütuseterminalis osutus täistabamuseks. Nimelt teatasid prokuratuur ja maksuamet ulatuslikust kütuseäri maksupettusest, millega seoses vahistati meile tuttav Kalev, kahtlustuse said ka Soldina terminali rentiv Soldina Õlibaas OÜ ja terminali juht Aivar Bärg.
  Järvik kahtlustatavate hulka ei kuulu, kuigi Äripäeva andmetel on ka tema selle äriga seotud. Avalikult on Järvik ja supermodell Carmen Kass praegu Kalevi äripartnerid Rakvere kütuseterminalis, mille kinnistu vormistati tänavu augustis Järviku-Kassi ja Kalevi ettevõtete omandusse. Muud väidetavad seosed kütuseäriga on Järvikul osavalt peidetud.
  Lisaks Kalevile, Bärgile ja Soldina Õlibaasile on kahtlustuse saanud 13 eraisikut ja 1 juriidiline isik, kelle nimed pole praegu teada.
  Maksuameti töötajad avastasid laiaulatusliku käibemaksupettuse kütuseäris, mille tulemusel jäi tänavu jaanuarist kuni märtsi lõpuni riigile maksudena laekumata 1,3 miljonit eurot, teatas prokuratuur eelmisel nädalal. Selline käibemaksu kahjusumma tähendab musti tehinguid vähemalt 6,5 miljoni euro ehk vanas rahas saja miljoni krooni eest. Ja seda kõigest kolme kuuga. Äripäevale on vihjatud, et skeemi tegelik kahju oli oluliselt suuremgi. "Aktsiisilaost müüdud kütus vormistati variettevõtetele omatarbeks ning nende ettevõtete nimel vormistati ka fiktiivsed pandilepingud ja ostu-müügitehingud erinevate äriühingutega. Sellise tehingute ahelaga varjati kauba tegelikku omanikku ja välditi käibemaksukohustuse tekkimist," kirjeldas pettust maksuameti uurimisosakonna Põhja I talituse juhataja Terje Lang.
  Marko Kalev istub kriminaalasja tõttu alates septembrist vahi all. Lisaks sellele kriminaalasjale on Kalev kohtu all veel kahe maksupettuse süüdistusega.
  Loe petuskeemist ja selle osalistest pikemalt tänasest Äripäevast.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Börsiteemad on hägused? Siit saab abi! Tallinna börsi juhi aktsiatesse investeerimise ABC
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Riskivaba investeerimist pole olemas, samas riski võtmata ei ole paremat homset, kirjutab Tallinna börsi juht Kaarel Ots aktsiatesse investeerimise põhitõdesid meenutades.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.