• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  A. Le Coq andis poole Soome börsifirma aastakasumist

  Eesti suurim joogitootja A. Le Coq andis Olvi Grupi 2011. aasta 26,7 miljoni eurosest tegevuskasumist ligi poole ehk 13 miljonit eurot. Võrreldes aasta varasemaga on Eestist saadava kasumi osakaal kasvanud 10 protsendipuntki võrra.

  Soome börsifirma Olvi Grupp teatas täna hommikul börsile, et grupi möödunud tegevuskasum ulatus 26,7 miljoni euroni, mida oli 3,8 miljonit eurot vähem kui aasta eest.Kasumilanguse taga on peamiselt Valgevene, kus eelmisel aastal oli hüperinflatsioon ning toimus kohaliku valuuta kiire odavnemine, mis põhjustas turul kokkuvõttes aastase tegevuskasumi languse 3,7 miljonilt 0,7 miljoni euroni.Samas suutis aga Olvi Grupi tulemusi parandada Eesti tütarfirma A. Le Coq, mille tegevuskasum tõusis aasta jooksul 11,9 miljonilt 13 miljoni euroni. Õlletootja märgib aruandes, et Eesti turu numbrite paranemise taga olid kasvanud müügimahud ja eelkõige kuluefektiivne tegevus. 
  Grupi aastane puhaskasum langes aastatagusega võrreldes 25,3 miljonilt 13,0 miljoni euroni (1,21 eurolt 0,65 euroni aktsia kohta) just täna hüppeliselt kasvanud finantskuludele, mille taga oli Valgevene rubla väärtuse langusest tekkinud finantskahjum.
  Börsifirma juhatuse esimees Lasse Aho märgib aruandes, et grupi müügimahud ja käive kasvasid 2011. aastal hästi. „Me oleme võimelised parandama oma positsiooni kõikidel oma turgudel ning Olvi Grupi finantspositsioon püsib tugeval tasemel. Kõige märkimisväärsem faktor, mis põhjustas tegevuskasumi languse oli Valgevene rubla devalveerimine ja riigi sattumine hüperinflatsioonilise majanduse nimekirja,“ lisas Aho.
  Olvi  Grupp tootis 2011. aastal rekordilisi koguse jooke (518 miljonit liitrit). Sellest 276 miljonit liitrit toodeti Baltimaades (sh. 133 miljonit liitrit A. Le Coq`is), 149 miljonit liitrit koduturul Soomes ning 128 miljonit Valgevenes. Grupisisese müügi mahuks jäi 35 miljonit liitrit.
  Olvi aastane müügimaht kasvas rahaliselt väljendatuna 6,6% ning ulatus 285,2 miljoni euroni.Sellest Eestist teeniti veidi üle veerandi ehk 76 miljonit eurot (kasv aastaga 8,6%).Kokku andsid Baltimaad käivet 140,6 miljonit, Soomes 119,8 miljonit ja Valgevenes 39,6 miljonit eurot.
  Olvi teeb kevadisele aktsionäride üldkoosolekule ettepaneku maksta dividende 0,5 eurot aktsia kohta (eelmisel aastal maksis õlletootja dividende 1 euro aktsia kohta).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

FI ekspert: intressi fikseerimine on pankadele kasumi võtmise koht
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
Pangad arvestavad intressi fikseerides riske selliselt, et mitte kahjumisse jääda, vaid pigem kasumit teenida, kirjutab finantsinspektsiooni finantsteenuste järelevalve osakonna juht Mari Puusaag-Tamm
USA aktsiaturg lõpetas jaaninädala ralliga
USA peamised aktsiaindeksid tõusid reedel hoogsalt, lõpetades börsinädala üle kolmeprotsendise tõusuga.
USA peamised aktsiaindeksid tõusid reedel hoogsalt, lõpetades börsinädala üle kolmeprotsendise tõusuga.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Rapla rahvas on uue Risti Kaubanduskeskuse juba hästi omaks võtnud
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Raplas avati uus Risti Kaubanduskeskus, kus resideeruvad Prisma Peremarket, Pepco, Benu apteek ning Circle K, mis kõik on kohalike poolt ülimalt soojalt vastu võetud. Keskus sündis tänu kinnisvaraarendus- ja haldusettevõttele Vintselle, mille investeeringute juht Andres Suurna sõnul olid nii mõnusast vastuvõtust positiivselt üllatunud nii nemad ise kui ka rentnikud.
Vene Teater otsib sõjakeerises rahupunkti. "Lapsed ei pea teadma, mis on sõda ja surm"
Vene Teater Tallinnas võtab tööle kaks Ukrainast pagenud noort näitlejat, selle teatri juht on pärist Ukrainast. Siiski pole harvad juhud, kus Vene Teatrit seostatakse oma nimest tingituna Venemaaga.
Vene Teater Tallinnas võtab tööle kaks Ukrainast pagenud noort näitlejat, selle teatri juht on pärist Ukrainast. Siiski pole harvad juhud, kus Vene Teatrit seostatakse oma nimest tingituna Venemaaga.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.