Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peep Sooman: otsime värsket verd

  Pindi Kinnisvara otsib uut juhti selleks, et säilitada käibekasv ning tuua ettevõttesse uusi mõtteid, ütles Realia Groupi juhatuse liige ja partner Peep Sooman.

  Järgneb intervjuu Peep Soomaniga:
  Otsite uut tegevjuhti, miks vana tegevjuht lahkub?Ega siin muud olegi, kui Realia Group ja Pindi Kinnisvara on kasvanud Eesti kõige suuremaks kinnisvarabürooks. Ja kõik meie partnerid on ettevõtte juhtimisega aastaid seotud olnud ja me tunneme, et nüüd on aeg otsida võimekat inimest ka väljast poolt. Meil on lihtsalt lisajõudu vaja.
  Tihti otsitakse mantlipärijaid ettevõtte seest, ent teie otsite väljast?Me otsime uut mõtlemist, sest me oleme oma parterite ringis kõik olnud aastaid seotud ettevõtte juhtimisega. Enamus partnereid on ettevõtet ka ise juhatanud, ühe või teise nurga alt selle ettevõtte juhtimisega kogu aeg seotud olnud. Me otsime värsket verd. Mingil hetkel on ettevõtte arenguetapp selline, kus on vaja lisajõudu.
  Millega praegune tegevjuht edasi tegelema hakkab?Loomulikult jääb ettevõttega seotuks. See on aga juba selline koht, kus mina kommentaari anda ei soovi, see on juba seeniorpartneri, põhiomaniku (Kalev Roosiväli - toim) pädevus.
  Realia Group ettevõtete käive kasvas ligi 30% (2012. aastal 4,2, 2013. aastal 5,5 mln eur - toim), kas see on võrreldes teiste kinnisvarafirmadega erakordne?Jah, meie käive on kasvanud päris kiirelt. Vahendusteenustes kasva enim arendus- ja äriprojektide ning Ida-Virumaa kinnisvara käive, hindamisteenustes Tallinna ja Tartu eluruumide käive. Ühegi grupi ettevõtte käive ei langenud.
  Kuidas sellise kasvu saavutasite, mida selle jaoks tegite?Selle jaoks, et selline kasv säiliks, ongi vaja värsket verd juurde. Meeskond on andnud palju, et selline kasv saavutada. Aga me usume, et sellist kasvu on võimalik hoida ja sestap vajamegi värskeid mõtteid ja uut lähenemist.
  Millised plaanid on alanud aastaks käive ja kasumi osas?Meil on plaanid olemas, aga ma hetkel ei avaldaks neid. Käive kasvab nii hindamise kui vahenduse poolelt. Näeme, et äripindade turg aktiviseerub ja oleme selleks kasvuks valmis. Samuti näeme nii regioonikesksete (Pindi Kinnisvaral on bürood 18 linnas - toim) kui Venemaalt tulnud klientuuri käivete kasvu. Ka rahavooga investeerimisprojektide vahendamine kasvab. 
  TAUSTPindi Kinnisvara juhtis seni Rein Pütsepp. Realia Groupi kuuluvad Pindi kinnisvara AS, ERI Kinnisvara OÜ, Pindi Kinnisvarahaldus OÜ ja Balti Kindlustusmaakler. Ettevõtte teatel on nende mullune auditeerimata käiva ca 5,5 miljonit eurot.
   Realia Group omanikud on 62% ulatuses Kalev Roosiväli (läbi ZR Investeeringud OÜ), 27% Alis Möll (HAMPS Investeeringud OÜ), 7,3% Rein Pütsepp (OÜ Arctic-Republic) ja 3,7% Peep Sooman (OÜ Sukulent).
  Realia Group ettevõte Pindi Kinnisvara oli eelmisel aastal Äripäeva Kinnisvarafirmade TOPis 2,2 mln eurose käibega suurim kinnisvarabüroo. Käibe kasvult oli ettevõte pingereas 20. kohal, kasvatades 2012. aasta käivet aasta varasemaga võrreldes viiendiku võrra.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Prantsuse keskpankur ei muretse kallineva nafta pärast: olgem kannatlikud
Toornafta hindade tõus ja sellele järgnenud kütuste kallinemine ei muuda Euroopa Keskpanga väljavaadet ja eesmärki tuua 2025. aastaks inflatsioon 2 protsendini, vahendab Reuters.
Toornafta hindade tõus ja sellele järgnenud kütuste kallinemine ei muuda Euroopa Keskpanga väljavaadet ja eesmärki tuua 2025. aastaks inflatsioon 2 protsendini, vahendab Reuters.
Kinnisvaraturg istub põhjas: järgmisel suvel enam sama hinnaga osta ei saa Parkimiskoht ja panipaik topitakse vägisi tasuta kaasa
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Igasügisesel suurel kinnisvarainvestorite kokkutulekul "Kinnisvaraseminar 2023" tõdesid arendajad ja tuntud kinnisvaragurud, et see, mis praegu toimub kinnisvaraturul, on järgmisel aastal möödanik. Põhi on käes just praegu!
Reaalajas börsiinfo
Toiduauto ärimees suve halvimast festivalist: tegime 70 eurot kassat
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Maru Metalli juht kardab, et sektoris läheb raskemaks
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
Marcus Keller: pool Eesti taastuvenergiast on illusioon "See, mis praegu ühiskonnas toimub, on haletsusväärne jalgade lohistamine"
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
Isegi, kui me ohverdame eneseväärikuse ning külmetame talvel tõukerattaga ummikus, oleme saavutanud ainult indiviidi hävitamise ja vaba tahte lõhkumise, kui me toodame taastuvenergia sildi all süsihappegaasi edasi, kirjutab majandusteemalise blogi Eksponent.ee toimetaja Marcus Keller.
CUPRA avas ainulaadse garaaži uksed
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Rooma paavst palus hoiduda mängimast Ukraina relvaabiga
Rooma paavst ja Vatikani riigipea Franciscus ütles laupäeval, et mõned riigid "mängivad" Ukrainaga, kui algselt varustavad ukrainlasi relvadega ja siis kaaluvad kokkuleppest taganemist, vahendab Reuters.
Rooma paavst ja Vatikani riigipea Franciscus ütles laupäeval, et mõned riigid "mängivad" Ukrainaga, kui algselt varustavad ukrainlasi relvadega ja siis kaaluvad kokkuleppest taganemist, vahendab Reuters.
Olerex ja juhatuse liige said kaela kriminaalkahtlustuse "See on lavastatud süüdistus!"
Prokuratuur kahtlustab Olerexi ja juhatuse liiget Andres Linnast valeandmete esitamises, mis puudutasid eelmise aasta lõpus Eestisse saabunud kütust.
Prokuratuur kahtlustab Olerexi ja juhatuse liiget Andres Linnast valeandmete esitamises, mis puudutasid eelmise aasta lõpus Eestisse saabunud kütust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.