• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aitäh kolleegidele ja lugejatele

  Meelis Mandel Foto: Eiko Kink

  Meelis Mandel kirjutab, miks ta on tänulik selle eest, et saab olla Äripäeva peatoimetaja.

  Tulin Äripäeva pangandusreporteriks Õhtulehest paarkümmend aastat tagasi. Teadsin siis peast pankade bilansimahte. Esimestesse tööpäevadesse mahtus Sotsiaalpanga moratoorium ja töö reisisadamas Estonia õnnetuse järel. Järgnes üle kümne aasta Balti tiigri kasvamise kajastamist nii reporteri kui toimetajana.
  Äripäeva peatoimetajaks sain sügisel 2007, esimesed tuleristsed kevadel 2008. Algas kriis. Veidi enam kui aastaga lahkus iga kolmas töötaja. Mäletan senini iga lahkumise lugu. Mäletan tunnet, kui avastasin, et minuga ei tahetud üksi koosolekuruumi tulla. Reform järgnes reformile, muutus muutusele. Aga välja tulime. Nagu kogu ettevõtlus.
  Ma olen tänulik, et saan olla Äripäeva peatoimetaja. Töötada lehes (ikka on armas see vana sõna, kuigi kaugeltki mitte enam täpne), kes ei karda oma arvamust väljendada, isegi kui see kõigile lugejatele ei meeldi. Lehes, kes usub vaba sõna jõudu ja ettevõtjasõbralikku ühiskonda. Lehes, kes usub, et inimestel on õigus teada ja kes tahab aidata neil ümbritsevast aru saada. Lehes, mille ajakirjanikke ei saa hirmutada ega mõjutada. Lehes, kuhu ei saa uudiseid või arvamuslugusid osta. Lehes, kus toimetuse otsustesse ei saa keegi sekkuda, isegi omanikud mitte. Lehes, kuhu inimesed tulevad tagasi tööle. Lehes, mille lugejateks on juhid - inimesed, kellest sõltub, mis Eestis toimub ja toimuma hakkab.
  Aitäh kõigile kolleegidele. Aitäh kõigile lugejatele. Me loodame, et oleme teie väärilised. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.