• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Taha rohkem!

  Urmo AnderssooFoto: Andres Haabu

  Noortele tööturule astujatele heidetakse ette ebarealistlikke ootusi palga ja karjääriredelil tõusmise suhtes. Need ebarealistlikud ootused on aga välja kujunenud realistlikus Eesti riigis elades ja põhinevad realistlikul 21. sajandi Euroopa väärtusruumil, kirjutab ajakirjanik Urmo Andressoo.

  Ma ei kahtle väites, et noored küsivad rohkem, kui paljudel tööandjatel anda on. Kuid see ei tähenda, et ei tohiks küsida. Vastupidi, iga noorel inimesel lasub moraalne kohustus kindlustada oma tulevikku. Tsiteerides Ameerika suurlinnade rentslitest pärit käibetõde – get yours.
  „Probleem“ ei ole Eesti- ega Ida-Euroopa-keskne. Terve lääne meedia kajastab uue generatsiooni palgaootusi sõnadega šokeeriv ja ebarealistlik. Meie noored ei ole teistest ülbemad ega ela neist suuremates pettekujutelmades.
  Suurema palga ootus on kultuurne trend. Y-generatsiooni mentaliteet ja tõekspidamised on kujunenud keskkonnas, milles nad on kasvanud – kõik janunevad enama järele. Selge on aga see, et Ida-Euroopa noore käsi leiab kiiremini kukru põhja kui tema Lääne-Euroopa eakaaslase oma. Selles valguses saab talle veel vähem tema jultumust ette heita. Tulevik maalitakse ühisele lõuendile, miks peakski meie leppima teistest vähemate värvidega?
  Lõppude lõpuks jõutakse palgaläbirääkimistes alati tasakaalupunktini. Tööandja peab arvestama, et tahtes palgata intelligentset, sihikindlat, ambitsioonikat, kirglikku ja kohusetundlikku noort inimest, tuleb sageli maksta rohkem, kui mugav tundub. Aga ega palk ei olegi ju kommunaalkulu, see on investeering.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: börsi uustulnuk, Elisa uus juht ja abilinnapea
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.
Nädala viimases Äripäeva hommikuprogrammis uurime Elisa Eesti plaanide ja juhivahetuse tagamaade kohta telekomi uuelt tegevjuhilt Andrus Hiiepuult.