• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti rikkad on sõbralikud

  Ameerika kirjanik Mark Twain on öelnud, et vähesed meist taluvad rikkust. Teise oma, mõtles ta. Sageli tekitab teiste rikkus viha ja kadedust. Eesti rikkad väärivad minu meelest lugupidamist ning on avalikus elus teistele eeskujuks, kirjutab ajakirjanik Alyona Stadnik.

  Äripäeval ilmub iga aasta ligi 70 edetabelit, kõige rohkem kõneainet annavad aga rahaga seotud tabelid: dividendide TOP, palkade edetabel ja nüüd 13. korda ilmunud rikaste edetabel. Tänane rikaste TOP tunnistab, et paljud saavad rikkaks tänu sellele, et ajavad äri väljaspool Eestit. Siiski ei pesitse enamik Eesti jõukaid kuskil Hispaanias või Kanaari saartel ega saada muretult päevi õhtusse. Enamik neist teeb iga päev rasket tööd selleks, et olla edukas.
  Mul on olnud au kahel aastal teha lugusid Eesti rikastest. Vahetu suhtlemine nende inimestega purustab müüdi, et rikkad on ülbed, ennast täis jne. Ma ei tea, kuidas selline arusaam on tekkinud, et rikkust tuleks seostada egoismiga. Tõsi, mõni üksik ärimees kindlasti on ka egoistlik, kuid enamik edetabelis eespool olevaid Eesti ettevõtjad on intelligentsed ja sõbralikud inimesed, kelle üle võib uhkust tunda.
  Hea meel on tõdeda, et aina rohkem jõuab edetabelisse uus põlvkond, kes üritab vanade tegijate kõrval särada. Nii mõnigi ärimees on tunnistanud, et edetabel tekitab mingil määral hasarti. Seetõttu on kindlasti on hea, kui esikoht vaheldub. Nii sel aastal läkski: Hillar Tederi vahetas esikohal välja Oleg Ossinovski.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Madis Müür: Funderbeami puhul on hirm laes ja hinnad huvitavad. Aga kuidas Buffett ütleski?
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Äkki võib vaikusehetke Funderbeamis näha mitte maailma lõpuna, vaid hoopis võimalusena, küsib investor Madis Müür vastukajana investor Toomase kommentaarile, milles too arutleb, kas rahapaigutustega nimetatud platvormil on tõesti nii hullusti, kui osaku hinnast paistab. Müürilgi on Funderbeami portfell n-ö vee all.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.