• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kokkulepe USAs: lahendus ilma lahenduseta

  Eile leppisid Washingtonis USA poliitikud kokku valitsuse rahastamises ja võlalae tõstmises, vältides sellega võimalikku katastroofi maailma suurimas majanduses. Paraku on tegu vaid probleemi lahendamise edaslükkamisega, samas kui vaidluste järel võib presidenti kindlaks võitjaks pidada, kirjutab ajakirjanik Fredy-Edwin Esse.

  Miks on tegu ajutise lahendusega? Senati liidrite kokkulepe näeb ette valitsussektori rahastamist vaid 15. jaanuarini ja võlalimiit kehtib vaid 7. veebruarini, kuigi Citigroupi analüütikud on arvamusel, et skeemitamisega võib limiiti venitada märtsini. Veelgi varem, täpsemalt 13. detsembriks, peavad kongressi poliitikud välja töötama pikemaajalisema eelarvekava. Seega saavad paari kuu pärast turud hakata taas muretsema, meedia kajastama, poliitikud vastaspoolt süüdistama ning majandus kannatama.
  Huvitav on, mida vabariiklased kavatsevad nüüd ette võtta. Nad on viimaste aastate jooksul olnud sunnitud alluma demokraatide kontrolli all olevale senatile ja Valgele Majale ning praeguse jama osaliselt põhjustaski vabariiklaste peksa saanud ego. Nad pole suutnud enda valijatele välja käidud lubadusi täide viia, hoopis vastupidi - president Barack Obama kolm aastat vana tervishoiuseadus (Obamacare) on endiselt elus ja kogub hoogu, ning see on suurim okas vabariiklaste tagumikus.
  Seekord otsustasid nad võtta jäiga suhtumise ja survestada demokraate järeleandmistele, kuid tulemus oli taas hoopis vastupidine. Nad olid sunnitud ise järele andma, uputades samal ajal enda populaarsust valijate hulgas. Wall Street Journali tellitud küsitlus näitas eelmisel nädalal, kuidas vabariiklaste populaarsus on kukkunud rekordmadalale ning 2014. aasta esindajatekoja valimiste eel valiks 49% inimesi demokraate ja 43% vabariiklasi.
  See näitab selgelt, kuidas kogu tsirkusest on võitjana välja tulnud Valge Maja ja president. Ei maksa aga vabariiklastele kaasa tunda või Obama võidu üle rõõmustada, sest juba detsembris hakkab seesama asi uuesti pihta. Osalt tasuks seejuures näppu vibutada finantsturgude suunas. 16 päeva kestnud valitsussektori seiskumisperioodi jooksul näitasid aktsiaturud vaid üht tõeliselt tugevat kukkumist, mis peaks olema signaal poliitikutele asuda tegudele. Turud paistavad olevat ära harjunud Washingtoni rahvateatriga, kuigi neil on kõige enam mõjujõudu selle teatri lõpetamiseks.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.