• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Usalduse hinda mõõdetakse magamata öödes

  Usaldus on igasuguses suhtes kõige olulisem. See kas on või seda ei ole. Ja kui seda ei ole, siis tuleb see välja teenida. Ja kui see on kaotatud, siis on seda uuesti üles ehitada raske, peaaegu võimatu, kirjutab ajakirjanik Kaisa Gabral.

  Süda Maja asjaosalised, endised malevakaaslased ja mõlemad ka ettevõtte omanikud Andres Järving ja Veiko Murruste märgivad, et ettevõttes on tegemist usalduse kaotusega. Kuid see on ka põhimõtteliselt ainuke asi, milles nad ühel meelel on. Ettevõttel on ees pankroti kohtukaasus, võimalik, et ka teisi kohtulikke uurimisi. Seis on pehmelt öeldes nutune. Mehed ei usalda teineteist enam ja pilluvad süüdistusi.
  Kui isiklikes suhetes kaasneb usalduse kadumisega isiklikku sorti traagika, siis ärisuhetes on tavaliselt mängus ka suur raha. Raha teadupärast muudab inimesi. Rahast ilma jäämise hirm võib panna inimesed tegema asju, mida nad muidu ei teeks. Nad võivad ka öelda asju, mida nad muidu võib-olla ei ütleks. 
  Usalduse hinda ei saa rahaga mõõta. Usalduse hinna mõõtmine käib hinge ja mõistuse kaudu. Usalduse hind on magamata ööd ja kohtuvaidlused. Usalduse hind on kehaline ja vaimne tervis. Usalduse hind sõltub konkreetsest inimesest, tema väärtustest ja põhimõtetest. Aga seda ei maksa küll kellelgi loota, et usalduse kuritarvitamine või muu pettus  välja ei tule. Eesti on nii väike, et kindlasti tuleb välja.
  Autor: Vilja Kiisler, Kaisa Gabral
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.