Dr. Doom hoiatab kasvate riskide eest maailmas

01. oktoober 2014, 23:11
Nouriel Roubini
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141001/BORS/141009939/AR/0/AR-141009939.jpg

“Ajal, mil geopoliitilised riskid on mitmekordistunud, on globaalsed turud jäänud jätkuvalt vilkaks ja elavaks,” sõnas ökonomist Nouriel Roubini.

On mitmeid häid põhjuseid, miks turud on senimaani reageerinud heatahtlikult, kuid see võib tema sõnul muutuda.

Roubini, keda tuntakse ka kui Dr. Doom'i, toob välja kolm muutust, mis võivad investorid nende rahulolutsoonist välja ajada:

1.   Terrorirünnak USAs või Euroopas: Lähis-Ida segadus ei ole investoreid eriti palju kõigutanud, kuid see võib seda teha, kui üks või mitu terrorirünnakut juhtuks Euroopas või USA-s. See on täiesti võimalik stsenaarium, võttes arvesseseda, kui paljudel Islami riigi pühasõdalastel on kuuldavasti Euroopa või USA passid.

2.   Venemaa-Ukraina või Süüria konfliktid võivad laieneda: Turud võivad olla ebakorrektsed oma hinnagutes, et konfliktid nagu Venemaa ja Ukraina vaheline konflikt või Süüria kodusõda, ei eskaleeru või laiene.

3.   Hong Kongi protestid ja muu: Tema sõnul võivad geopoliitilised pinged maailmas laieneda, kui mängu tuleb globaalset majandust kujundav faktor. Hong Kong, USA ja Euroopa võivad olla selle faktori aluseks.

“Olukord Hong Kongis koos uudistega nõrgenenud Hiina majandusest võivad vallandada ülemaailmse finantskriisi,” märkis Roubini. Ühtlasi hoiatab ta, et Föderaalreserv võib vallandada finantspaanika tõstes nullintressi kiiremi ja varem, kui turud oleksid oodanud; ka eurotsoon võib langeda tagasi majanduslangusesse ja kriisi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. October 2014, 23:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing