• Jaga lugu:

  Viikberg: OEG tulemused ei saanukski paremad olla

  Kasiinofirma tulemused väikeaktsionäri investeerimisotsust ei kõigutanud.Foto: Olympic Entertainment Group

  Olympic Entertainment Groupi väikeaktsionär Charlie Viikberg leiab, et börsifirma tulemused ei saanukski stagneeruva majanduskeskkonna taustal palju paremad tulla.

  „Vaatame, mis ümberringi toimub – tegelikult käib sõda, majandus on pikali ja meie kohalik majandus sellest tulenevalt samamoodi,“ rääkis Viikberg, kes jäi tulemustega rahule. „Ega palju rohkemat loota oli raske.“
  Osaühingu OKOB Investi kaudu tänase turuhinnaga 127 400 euro väärtuses Olympicu aktsiaid omav Viikberg nentis, et praegu valitseb üldine nõrkus igal pool, kuid pikas perspektiivis on kasiinofirma aktsial ka ridamisi plusse.
  Ta toonitas, et Tallinna börsil on vaid kaks sellist ettevõtet, mille puhul saab öelda, et nad on hinnaandjad mitte hinnavõtjad. Need kaks turuliidrit on Tallink ja Olympic. Viikberg rääkis, et mõlemad kontsernid omavad kindlatel turgudel selgelt turuliidri positsiooni, mis annab neile parema võimaluse hinnaga mängida kui mõnele allhankijale.
  „See on väga kõva positsioon tegelikult ja sinna peaks kõik ettevõtted püüdma jõuda,“ rõhutas ta. „Selgelt on Olympic mitmetel turgudel turuliider, temaga peab arvestama ja tal on rohkem võimalusi ennast promoda,“ kiitis Viikberg.
  Ta leidis, et ka praeguse nigela majanduskeskkonna pärast ei maksaks investoritel pead norgu lasta. „Ühel hetkel läheb euroraha lahti, mis tõmbab ilmselt kodumaist tarbimist jälle ülespoole ja teiselt poolt peaks ühel hetkel Skandinaavia ja Euroopa madalseisust välja tulema,“ leidis ta. „Isegi kui meil on 10 surnud aastat, siis see on alates 2008. aastast."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.