Viikberg: OEG tulemused ei saanukski paremad olla

28. oktoober 2014, 13:34
Kasiinofirma tulemused väikeaktsionäri investeerimisotsust ei kõigutanud.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141028/BORS/141029673/AR/0/AR-141029673.jpg

Olympic Entertainment Groupi väikeaktsionär Charlie Viikberg leiab, et börsifirma tulemused ei saanukski stagneeruva majanduskeskkonna taustal palju paremad tulla.

„Vaatame, mis ümberringi toimub – tegelikult käib sõda, majandus on pikali ja meie kohalik majandus sellest tulenevalt samamoodi,“ rääkis Viikberg, kes jäi tulemustega rahule. „Ega palju rohkemat loota oli raske.“

Osaühingu OKOB Investi kaudu tänase turuhinnaga 127 400 euro väärtuses Olympicu aktsiaid omav Viikberg nentis, et praegu valitseb üldine nõrkus igal pool, kuid pikas perspektiivis on kasiinofirma aktsial ka ridamisi plusse.

Ta toonitas, et Tallinna börsil on vaid kaks sellist ettevõtet, mille puhul saab öelda, et nad on hinnaandjad mitte hinnavõtjad. Need kaks turuliidrit on Tallink ja Olympic. Viikberg rääkis, et mõlemad kontsernid omavad kindlatel turgudel selgelt turuliidri positsiooni, mis annab neile parema võimaluse hinnaga mängida kui mõnele allhankijale.

„See on väga kõva positsioon tegelikult ja sinna peaks kõik ettevõtted püüdma jõuda,“ rõhutas ta. „Selgelt on Olympic mitmetel turgudel turuliider, temaga peab arvestama ja tal on rohkem võimalusi ennast promoda,“ kiitis Viikberg.

Ta leidis, et ka praeguse nigela majanduskeskkonna pärast ei maksaks investoritel pead norgu lasta. „Ühel hetkel läheb euroraha lahti, mis tõmbab ilmselt kodumaist tarbimist jälle ülespoole ja teiselt poolt peaks ühel hetkel Skandinaavia ja Euroopa madalseisust välja tulema,“ leidis ta. „Isegi kui meil on 10 surnud aastat, siis see on alates 2008. aastast."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. October 2014, 13:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing