Birjo Must • 30. oktoober 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Danske Eesti üheksa kuu kasum kukkus neljandiku võrra

Danske Banki juht Aivar Rehe  Foto: Eiko Kink, Äripäev

Danske Banki tänavu üheksa kuu puhaskasum Eestis ulatus 31,9 miljoni euroni, mis on 26% vähem kui aasta eest samal ajal.

Tegevustulem enne allahindlusi ulatus 21,8 miljoni euroni ja see langes aastaga 34%.

Danske Banki tegevjuhi Aivar Rehe sõnul on panga likviidsus jätkuvalt kõrge, sest klientide hoiused ületavad endiselt suurel määral klientide laene. Tänavu septembri lõpu seisuga ületasid klientide hoiused laene 589 miljoni euro võrra, samal ajal kui aasta varem oli see näitaja 681 miljonit eurot.

„Danske Bank viib jätkuvalt ellu oma strateegiat, mille tähtsaimad märksõnad on klienditeeninduse suurepärane tase, kõrge likviidsus, riskide läbimõeldud juhtimine ja stabiilne majandustegevus. Pank jätkab aktiivset laenutegevust, keskendudes finantsiliselt tugevate kohalike ja rahvusvaheliste ettevõtete finantseerimisele,“ kommenteeris Rehe.

Panga esimese üheksa kuu puhas intressitulu oli 21,8 miljonit eurot võrreldes 25,6 miljoni euroga aasta eest. Teenustasutulu oli tänavu 13,8 miljonit eurot ja see jäi mullusega pea samale tasemele.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga langesid intressitulud 3,8 miljoni euro võrra ehk 15%. „Langus tulenes peamiselt Danske Bank Groupi finantseerimise põhimõtete muutumisest. Pank on jõuliselt langetanud finantstehingute riskiprofiili, mille tulemusena on vastav tulu vähenenud eelmise aasta üheksa kuuga võrreldes 6,5 miljoni euro võrra ehk 49%,“ märkis Rehe.

Danske Banki laenude ja hoiuste suhe ulatus septembri lõpus 67,4%ni. Juhi sõnul on panga laenuportfelli kogumaht kasvanud 1,22 miljardile eurole, mis tähendab aastases võrdluses kasvu ligi 64 miljonit eurot ehk 5,5%. Eraisikute laenuportfell on kasvanud 11 miljonit eurot ehk 1,6% ja ettevõtete laenuportfell 53 miljonit eurot ehk 10,9%.

Hoiuste tase ulatub pangas 1,8 miljardi euroni. Aastases võrdluses tähendab see langust 28 miljoni euro võrra ehk 1,5%

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt