Juhan Lang • 3. november 2014
Jaga lugu:

Baltika kasvatas müüki

Baltika juht Meelis Milder teatas loetud päevad tagasi, et börsifirma käive kasvas kolmandas kvartalis aastaga pea viiendiku  võrra.
Baltika juht Meelis Milder teatas loetud päevad tagasi, et börsifirma käive kasvas kolmandas kvartalis aastaga pea viiendiku võrra.  Foto: Andras Kralla

Baltika oktoobri konsolideeritud müügitulu ulatus 5,2 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 7%.

Ettevõtte teatel oli oktoobri konsolideeritud jaemüük 4,39 miljonit eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 1%. Hulgimüük kasvas eelmise aasta oktoobriga võrreldes 87%, e-poe müük suurenes 268%.

Jaemüük suurenes Baltikumis 1%, seal hulgas Lätis 12%, Leedus 8% ja Eestis vähenes 8%. Venemaa jaemüük vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 15%. Kohalikus valuutas mõõdetuna kasvasid müügid Venemaal 1%.

Baltika frantsiisipoodide suund täienes börsifirma teatel oktoobris kolme uue poega, mil Moskvas avas frantsiisipartner Gold Button Bastioni, Ivo Nikkolo ja Montoni poe. Jaevõrk suurenes kahe poe võrra kui Tallinnas avati Blue Inc ja Bastioni pood.

Baltikal oli oktoobri lõpu seisuga kokku 125 kauplust, seal hulgas on 4 frantsiisipoodi Venemaal, 1 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 14 tegutsevat frantsiisipoodi Ukrainas. Baltika enda opereeritavate kaupluste kuu keskmine müügipind vähenes 1%.

10 kuu kokkuvõttes ulatusid müügitulud 44,99 miljoni euroni, kasvades eelmise aastaga võrreldes 8%. Jaemüük oli kokku 40,23 miljonit eurot (+4%), sealhulgas kasvas müük Baltikumis 8%. Hulgimüük oli 4,26 miljonit eurot (+45%) ja e-poe müük 347 000 eurot (+90%).

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt