Juhan Lang • 6. november 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Päev börsil: Jaapani ralli rauges

Jaapani aktsiad on viimase nädalaga kõvasti rallinud.  Foto: Bloomberg

Samal ajal, kui USA börsid alistasid eilsete vahevalimiste tulemuste peale uusi tippe, Aasia turud valdavalt langesid. Jõud rauges ka riigi keskpanga tugiostude peale viis päeva järjest suurt tõusu näidanud Jaapani börsil.

Jeen kauples eile mõnda aega USA dollari vastu madalaimal tasemel alates 2007. aastast, mil ühe dollari vastu tuli välja käia 115,58 jeeni, kuid langes hiljem 114,75 peale. Viimase viie päevaga 10% kerkinud Jaapani Nikkei aktsiaindeks lõpetas päeva 0,86% madalamal ja Hongkongi Hang Sengi indeks vajus 0,17%. Hiina Shanghai Composite indeks kerkis veidi, lõpetades päeva 0,27% plussis.

Täna on investorite pilgud suunatud valdavalt Euroopa Keskpangale (EKP), mis jätab intressimäärad tõenäoliselt muutmata. Nõrgenev euroala majandus ja läinud nädala lõpul Jaapani keskpangalt tulnud ootamatu otsus täiendavateks stiimuliteks tähendab ka Euroopa Liidu otsustajatele suuremat survet.

Enam kui pooled Bloombergi uudistekanali küsitletud analüütikud leidsid, et EKPl ei jää lõpuks muud üle kui alustada suuremahulist riigivõlakirjade kokkuostmist. Credit Agricole'i analüütik Frederik Ducrozet rääkis Financial Timesile, et tänaselt keskpanga kohtumiselt oodatakse vihjeid praeguste programmide laiendamiseks.

Täna on Euroopas oodata ka mõõdukat tulemustesadu, mil värsked numbrid avaldab pea poolsada Stoxx 600 indeksi ettevõtet.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt