• Jaga lugu:

  Päev börsil: Jaapani ralli rauges

  Jaapani aktsiad on viimase nädalaga kõvasti rallinud.Foto: Bloomberg

  Samal ajal, kui USA börsid alistasid eilsete vahevalimiste tulemuste peale uusi tippe, Aasia turud valdavalt langesid. Jõud rauges ka riigi keskpanga tugiostude peale viis päeva järjest suurt tõusu näidanud Jaapani börsil.

  Jeen kauples eile mõnda aega USA dollari vastu madalaimal tasemel alates 2007. aastast, mil ühe dollari vastu tuli välja käia 115,58 jeeni, kuid langes hiljem 114,75 peale. Viimase viie päevaga 10% kerkinud Jaapani Nikkei aktsiaindeks lõpetas päeva 0,86% madalamal ja Hongkongi Hang Sengi indeks vajus 0,17%. Hiina Shanghai Composite indeks kerkis veidi, lõpetades päeva 0,27% plussis.
  Täna on investorite pilgud suunatud valdavalt Euroopa Keskpangale (EKP), mis jätab intressimäärad tõenäoliselt muutmata. Nõrgenev euroala majandus ja läinud nädala lõpul Jaapani keskpangalt tulnud ootamatu otsus täiendavateks stiimuliteks tähendab ka Euroopa Liidu otsustajatele suuremat survet.
  Enam kui pooled Bloombergi uudistekanali küsitletud analüütikud leidsid, et EKPl ei jää lõpuks muud üle kui alustada suuremahulist riigivõlakirjade kokkuostmist. Credit Agricole'i analüütik Frederik Ducrozet rääkis Financial Timesile, et tänaselt keskpanga kohtumiselt oodatakse vihjeid praeguste programmide laiendamiseks.
  Täna on Euroopas oodata ka mõõdukat tulemustesadu, mil värsked numbrid avaldab pea poolsada Stoxx 600 indeksi ettevõtet.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tulemuste ootus keris indekseid ülespoole
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
USA peamised indeksid lõpetasid päeva kergelt rohelises, kui investorid ootavad suure huviga suurte tehnoloogiaettevõtete teise kvartali tulemusi ning Föderaalreservi kohtumist, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Automüüjad vaatavad elektrikaubikute käsule altkulmu Lisakulu lööks otse tarbija rahakotti
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.
Kohalikud automüüjad vaatavad kõhklusega kliimaleppele punktile, mille järgi peaks ka kaubaveoks kasutama elektri jõul liikuvaid sõidukeid. See tähendaks nende hinnangul järeleandmisi sõidu pikkuses ja koorma raskuses, aga tõstaks ka veetava kauba hinda.