Rainer Saad • 10. november 2014
Jaga lugu:

Bill Gross meelitas uude firmasse rohkem kui miljardi

Pimcost lahkunud Bill Gross tõmbas investorid kaasa.
Pimcost lahkunud Bill Gross tõmbas investorid kaasa.  Foto: Bloomberg

Võlakirjakuningas Bill Gross meelitas endaga Janus Capital Groupi üle ühe miljardi dollari.

Gross lahkus Pimco võlakirjafondi juhi kohalt septembri lõpus ning asus juhtima kapitalifirma Janus võlakirjafondi. Rohkem kui ühe kuuga on Januse kahte võlakirjafondi voolanud kokku üle ühe miljardi dollari, kirjutas Bloomberg.

„Juhtkond usub, et järgmiste aastate jooksul saab meil olema erakordselt häid võimalusi,” teatas Janus enda avalduses. Kõige rohkem raha voolas võlakirjafondidesse Flexible Bond Fund ja Global Unconstrained Bond Fund.

Aastate jooksul pole Janusel just kõige paremini läinud, kuna ettevõtte maine on erinevate vigade tõttu kannatanud ja see on viinud mitmete fondijuhtide lahkumiseni. 30. septembri seisuga haldas Janus 174 miljardit dollarit, mis on umbes 50% vähem kui 2000. aasta alguses koos internetimulliga.

Gross lahkus Pimcost mõni päev pärast seda, kui tuli ilmsiks, et Pimco investeerimisjuht on oma börsil kaubeldava fondiga levitanud eksitavat informatsiooni.

Grossi liitumine Janusega tõstis varahalduri aktsiat 40%.

 

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt