Jack Ma on rikkusest väsinud

11. november 2014, 20:52
Jack Ma
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141111/BORS/141119900/AR/0/AR-141119900.jpg

Hiina rikkaim mees on õnnetu ning arvab, et riigi rikkaimaks meheks olemine on üks suur peavalu.

“Ma ei ole väga õnnelik – olen liiga suure surve all,” sõnas Ma. “Ma püüan ennast õnnelikuks teha, kuna ma tean, et kui mina ei ole õnnelik, siis ei ole õnnelikud ka minu kolleegid ega kliendid,” lisas ta. 

Ta usub, et üheks ta stressi allikaks on ka tema firma ajalooline aksiate esmaemissioon, mis lõi 25 miljardi dollariga rekordi. 

Ma sõnul ei tulene tema stress aga mitte ainult tema tööst: Hiina rikkaima mehe tiitlit ei ole just kerge kanda. 

“Olles rikkaim inimene maailmas, siis ollakse sinu ümber vaid raha pärast,” arvab ta. “Kui ma tänaval jalutan, siis inimesed vaatavad mind teistmoodi; ma tahan, et inimesed näeksid mind ettevõtjana, ma tahan olla mina ise,” lisas ta.  

Selleks, et sellest “valust” lahti saada, otsib Ma viise, kuidas oma raha ühiskonnale tagasi anda. 

Iga heategevuslik samm peab aga olema efektiivne ja tõhus, kuna tema sõnul on raha kulutamine palju raskem kui raha tegemine. 

Ma sõnul kaalub ta sihtasutuse loomist, mis kulutaks raha “äriliselt”.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. November 2014, 20:52

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing