Birjo Must • 17. november 2014 • 2 min
Jaga lugu:

Miljardär: turud elavad laenatud ajast

USA miljardär Wilbur Ross  Foto: Bloomberg

USA miljardär Wilbur Rossi sõnul elavad globaalsed finantsturud laenatud ajast, kuna geopoliitilised ja deflatsiooni riskid on endiselt suur mure.

„Ma arvan, et turud elavad laenatud ajast, kuna investoritel pole alternatiive,“ rääkis WL Ross & Co juht CNBC-le.

„Kõik on surmani hirmunud pikaajalistest võlakirjadest, kuna me teame, et hinnad lähevad üles. Samas ei anna lühiajalised võlakirjad pea üldse tootlust ning ka tooraine hinnad liiguvad vaid allapoole. Nii et kuhu mujale raha panna, kui ei taha just osta 100 miljoni dollarilist Alberto Giacometti skulptuuri,“ lisas ta.

November on globaalsetel finantsturgudel olnud siiamaani üsna stabiilne, võrreldes järsu müügilainega oktoobris. Viimase 30 päeva jooksul on FTSE 100 indeks tõusnud 7,4% ning S&P 500 ja Dow Jones pea 10%.

Ross ütles mõni aeg tagasi, et tema ettevõte on sel aastal aktsiaid müünud kuus korda enam kui ostnud, kuna aktsiahinnad USAs on olnud niivõrd head. „Oleme olnud müüjad mitte niivõrd seetõttu, nagu ootaksime krahhi, vaid sellepärast, et meil on suhteliselt suur osakaal suhteliselt õhukestes väärtpaberites, nii et peame müüma kui turg on tugev,“ märkis ta.

Ross on vihjanud ka seda, et on mitmeid turge, mida tasub tootluse otsinguil jälgida. Üks neist on tema sõnul Hiina ning seda eriti pärast tänast Hongkongi-Shanghai börside vahelise ühenduse jõustumist.

„Ma arvan, et Hiina aktsiad on väga huvitavad. Need on saanud hoobi, kuna kardeti Hiina majanduse langemist. Aga nüüd pärast ühenduse loomist ja maksuprobleemide lahendamist väärivad need kaalumist,“ lisas Ross.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt