• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Draghi: Euroopa seisab silmitsi kolme suure majandusriskiga

  Mario DraghiFoto: Bloomberg

  Euroopa majanduskasv seisab silmitsi kolme riskiga: töötus, vähene produktiivsus ja strukturaalsete reformide vähesus, arvab Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi.

  Soome parlamendile esitatud kõnes möönis Draghi, et euroala majanduslik väljavaade on ümbritsetud mitmete riskidega.
  Draghi sõnul aeglustab eurotsooni paranemist kõrge töötusemäär, suur kasutamata võimsusemaht, vajadus bilanssi korrigeerida ning inflatsiooni äärmiselt madal tase. 
  “Enamus institutsioone on Euroopa majandusprognoose alandatud. Me eeldame siiski tagasihoidlikku kasvu järgmistel aastatel; see peaks peegeldama meie rahanduspoliitika meetmeid ning pidevat finantstingimuste parandamist, struktuurseid reforme ja eelarve konsolideerimist,” sõnas ta.
  Tema kommentaarid tulid ajal, mil käivad spekulatsioonid selle üle, kas Euroopa Keskpank kavatseb rakendada USA-stiilis programmi, paisates ringlusesse enam raha, mis stimuleeriks eurotsooni majandust, kergitaks inflatsiooni ja suurendaks tarbijate kindlustunnet.
  Eurotsooni SKP kasvas kolmandas kvartalis 0,2%, selgub Eurostati andmetest; Saksamaa majandus, mis on eurotsooni 18-liikmest suurima majandusega, kasvas aga vaid 0,1%. 
  Eurotsooni inflatsioon aga oli oktoobris 0,4% ning Draghi sõnul jääb see oma praegusele madalal tasemele ka järgnevatel kuudel; inflatsioon hakkab tema sõnul tasapisi taas tõusma aastatel 2015 ja 2016.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".