Rainer Saad • 3. detsember 2014 • 1 min
Jaga lugu:

Ekspert: nafta hind tõuseb 100 dollarini

USA naftamagnaat T. Boone Pickens  Foto: Bloomberg

USA naftamagnaat T. Boone Pickens ütles, et nõudlus nafta järele suureneb järgmisel aastal ning Saudi Araabia on sunnitud teiste OPECi liikmete pärast toodangut vähendama.

„OPEC peab tootmist piirama ja nii ka juhtub. Saudi Araabia on see, kes selle kärpe teeb. Neile ei valmista 70dollariline nafta muret ja nad võiksid seda hinda hoida 10 aastat  tänu oma rahareservidele. Kuid kogu OPECile ei saa nad nii teha,” ütles BP Capital Managementi juht Pickens CNBC-le.

Pickens usub, et järgmise 12-18 kuu jooksul tõuseb naftabarreli hind tagasi 100 dollarile. „Kas nad üritavad anda USA põlevkiviõli tootjatele õppetundi? Ei, kindlasti mitte. OPECile meeldib teistele meeldida, täpselt nagu meile meeldib teistele meeldida. Seega nad vähendavad tootmist,” ütles ta.

Pickensi sõnul on Venemaa väga tundlik naftahinna langusele. „Minu arvates on Venemaa vaene riik. Neil on ainult mõningaid varasid nagu gaas ja nafta. Ja siis on viin. Seda nad ei ekspordi, vaid joovad. Seega annavad nende SKT-sse panuse ainult gaas ja nafta,” ütles Pickens, kelle sõnul tajuvad venelased isegi nafta hinna 10sendist langust.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt