Vene Zuckerbergi kiusas taga eriüksus

05. detsember 2014, 12:43
VKontakte logo
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20141205/VARIA/141209797/AR/0/AR-141209797.jpg

Suhtlusvõrgustiku VKontakte looja Pavel Durov, keda on nimetatud Vene Zuckerbergiks, on pidanud taluma Venemaal tagakiusamist ning seetõttu otsustas ta aprillis riigist lahkuda.

Durov ütles New York Timesile, et 2011. aastal ilmus relvastatud eriüksus tema ukse taha, kuna ta keeldus enda suhtlusvõrgustikus sulgemast opositsioonipoliitikute profiile. Ta ei avanud eriüksuslastele ust, kuid nad jäid tundideks ukse taha.

„Näis, nagu nad tahaksid ukse maha murda,” ütles Durov, kes hakkas siis esimest korda mõtlema Venemaalt lahkumise peale.

Kaks aastat hiljem mõistis Durov, et Putini kambamehed on ostnud 48 protsenti tema ettevõttest. Durov sai ka nõudmisi avaldada Ukraina protestides osalenute nimesid, kuid ta keeldus sellest. Poliitilise surve kasvades müüs Durov enda osaluse firmas eelmise aasta detsembris. Ta küll ei maininud, kui suure summaga võis tegu olla, kuid New York Timesi hinnangul oli see umbes 100 miljonit dollarit.

Durov ütles, et tema nägemus internetivabadusest erineb Putini omast väga ning Vene riigipea on asunud piirama digitaalset vabadust. „Kuna ma usun vabaturgu, on mul keeruline mõista riigi praegust suunda,” ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2014, 12:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing