• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kreeka turge valitseb hirm

  Kreeka ja EL lipud

  Hirm, et valijad löövad võimult juhid, kes soosivad Kreeka abiprogrammi, tõi juba kolmandat päeva järjest Kreeka turgudel kaasa kaose, mis on aktsiad viinud 20% langusesse. Kreeka turg on Venemaa järel üks halvema käekäiguga turge sellel aastal.

  Ateena börsiindeks (ASE) kukkus täna 7,4% 827,98 punktile, mis on indeksi madalaim tase alates 2013. aasta juulist. 
  Kokku on indeks aasta jooksul kukkunud 29%. Vaid Venemaa RTS indeksil on hullemini läinud, tehes 43% languse.
  Langus mõjutas ka Kreeka võlakirju: 3- ja 5-aastaste võlakirjade intressimäärad hüppasid kõrgeimale tasemele alates riigivõla restruktureerimisest 2012. aastal. 
  Kreeka valitsus sõnas sel nädalal, et peagi alustatakse uue presidendi valimise protsessiga. Risk seisneb selles, et peaminister Antonis Samaras peab võibolla välja kuulutama ka parlamendivalimised, mille võib võita abiprogrammi vastane partei Syriza. See aga võib kaasa tuua uue ebastabiilsuse laine, mis ähvardas eurotsooni ka 2012. aastal. Syriza soovib, et Euroopa Liidu liikmesriigid ja Keskpank tühistaks Kreeka võlanõude.
  “Hirm on praegu maksimaalne,” sõnas Beta Securities SAanalüütik Andreas Kontogouris. 
  ASE 20% langus viimase kolme päeva jooksul on suurim alates 1987. aastast.
  Presidendi valimise esmahääletus toimub 17. detsembril.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Eesti e-rahaturgu tabab paratamatult taaskäivitus
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.
Kui Rahapesu Andmebüroo juhi ettepanek teha täielik krüptoturu taaskäivitus tuli laiemale investorite kogukonnale mõnevõrra ootamatult, siis tegelikult otsustati taaskäivitamine Euroopa Liidu koridorides ära juba aasta eest ja aeglane turupuhastus peaks algama kahe kuu jooksul.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.