Birjo Must • 11. detsember 2014 kell 6:31

Päev börsil: nafta viis börsid langusse

Börsi kukkumine Hiinas  Foto: EPA

Aasia turud on täna languses pärast seda, kui energiafirmad viisid USA börsid miinusesse.

MSCI Asia Pacific indeks kukkus pealelõunal Tokyos 0,5% ning liikus seitsme nädala madalaima taseme suunas. Jaapani Nikkei 225 indeks on täna kukkunud 0,89% ja Hiina Shanghai indeks 0,49%. Hongkongi Hang Seng indeks on aga kukkunud 1,08% ning India Sensex 30 indeks 0,8%.

Kuna nafta hind langes eile viie aasta madalaimale tasemele, kukkusid ka energiafirmade aktsiad. See omakorda viis USA turud langusesse. Standard & Poor's 500 indeks odavnes 1,6 protsenti ning sulgus 2026 punktil, mis on madalaim tase alates 5. novembrist. Viimase 3 päeva jooksul on indeks langenud 2,4 protsenti. Dow Jones kukkus 267 punkti, ehk 1,5 protsenti ja sulgus 17 533 punktil.

USA 10-aastaste võlakirjade tootlus kukkus 2,17%-le, kuna langevad naftahinnad sundisid investoreid vahetama aktsiad toorainete ja valitsuse võlakirjade vastu.

Eile kukkus ka MSCI All-Country World Index 1,3%, mis teeb sellest kolmanda järjestikuse languse päeva. See oli suurim kukkumine alates oktoobrist.

Täna selguvad Saksamaa ja Prantsusmaa novembrikuised inflatsiooninäitajad.

Hetkel kuum