• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rubla kukkus rekordmadalale

  Vene rubla.Foto: Bloomberg

  Rubla kukkus täna juba teist päeva, saavutades järjekordse rekordmadala taseme.

  Vene valuuta langes dollari suhtes 2,7%, 57,9860 rublale dollari kohta, mis pani sealse keskpanga taas rublasid kokku ostma. Täna kauples rubla kella 13:30 seisuga Moskvas 1,7% all, samal ajal kui Brenti toornafta hind kukkus allapoole 64 dollarit barrelist.
  Ka Vene keskpanga eilne intressimäära tõstmine 100 baaspunkti võrra ei suutnud valuutat allakäiguspiraalist päästa. Valitsuse 10aastaste võlakirjade tootlused tõusid 56 baaspunkti võrra ja ületasid esimest korda pärast 2009. aastat 13%, vahendab Bloomberg.
  Vene rubla tänavune langus on halvim alates 1998. aasta finantskriisist.
  „Nafta on Vene börsil tegutsevate investorite jaoks prioriteet ja selle langemise kiirus on väga ärritav,“ rääkis Rye, Man & Gor'i strateeg Anver Giljazitdinov. „Langev nafta ja risk sattuda uue aasta alguses majanduslangusesse survestab rubla,“ lisas ta.
  See kuu on Vene võlakirjade jaoks olnud halvim alates 2009. aasta veebruarist, kuna investorid loobuvad riigi väärtpaberitest kuue aasta kiireimas tempos. Võlakirjad on alates 30. novembrist kaotanud 5,6%, vastavalt Bank of America Merrill Lynch indeksile.
  Vene rublapõhine aktsiaindeks Micex on täna tõusnud 1,26%. Dollaripõhine RTS indeks on aga 2,12% miinuses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.