• Jaga lugu:

  Venemaa relvamüük on tõusuteel

  RelvamüükFoto: Bloomberg

  Viimasel aastal on Venemaa relvamüük teinud 20% kasvu, seda hoolimata sellest, et maailma 100 suurima relvatootmise firma müüginumbrid on juba kolmandat aastat languses, selgub Stockholmi Rahvusvahelise Rahu Instituudi uuringust.

  100 suurima relvatootja müüginumbrid kukkusid 2013. aastal 2% 402 miljardile dollarile. 2012. aastal oli langus aga lausa 3,9%, selgub raportist. Langus aeglustus osaliselt Venemaa suurenenud müüginumbrite ning uute tootjate turuletuleku tõttu.
  USA ja mõned Euroopa riigid on kärpinud oma militaarkulusid, kuna Iraagi ja Afganistaani missioonid on koomale tõmmatud ning valitsused kärbivad üldiselt oma eelarveid.
  Venemaa relvade müügi kasv on riigi valitsuse 2000. aastal alanud katkematu investeeringu tulemus, mille eesmärgiks on jõuda samale relvastuse tasemele kui lääneriigid, vahendab raport. “Alates 2005. aastast on globaalsel relvamüügi turul väljaspool Põhja-Ameerikat ja Lääne-Euroopat konkurents üha tihenenud,” sõnas Sipri relvastuse ja militaarkulutuste programmi juht Aude Fleurant.
  Venemaa ettevõtete seas juhtis relvamüüki Tactical Missiles, mis tegi lausa 118% kasvu, avaldab raport. USA ettevõtete müüki tiris raporti kohaselt alla eelkõige 2011. aastal vastuvõetud eelarve kontrolli all hoidmise seadus ning vägede väljatoomine Iraagist ja Afganistaanist.
  Trend jätkus 2013. aastal, mil relvamüük langes 4,5%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: õnnetus õnnistab riigi diili iseendaga
Taevas tänatud, et Muhumaal Kuivastu sadamas kaid ramminud parvlaeva Tõll õnnetuses keegi viga ei saanud. Kõlab küüniliselt, kuid ohtlik intsident langes asjaosalistele väga soodsasse konteksti.
Taevas tänatud, et Muhumaal Kuivastu sadamas kaid ramminud parvlaeva Tõll õnnetuses keegi viga ei saanud. Kõlab küüniliselt, kuid ohtlik intsident langes asjaosalistele väga soodsasse konteksti.
Pangaaktsiad upitasid Tallinna börsi järjekordse rekordini
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Heas hoos pangaaktsiad aitasid täna Tallinna börsil sulguda ajaloo kõrgeimal tasemele 1740,5 punkti.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.